ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Smitteøkning før varslede lettelser

Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det er registrert 109 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. Dermed har smittetallene, med unntak av 17. mai, gått opp i hovedstaden den siste uka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.05.2021 kl 14:00

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Det er registrert 109 nye koronasmittede personer i Oslo siste døgn. Det er 59 flere enn samme dag forrige uke. Det 29 flere enn på onsdag, og 35 flere enn på tirsdag. Ser vi bort fra nasjonaldagen, har de daglige smittetallene vært økende siden 15. mai, da antallet smittede var nede i 53. Da var det omtrent halvert fra dagen før, da det ble registrert 101 smittetilfeller.

De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 78 smittede per dag i hovedstaden – de siste syv dagene har snittet vært 73.

Antallet registrerte smittede per dag i Oslo de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

Smittetrykket i Oslo som helhet ligger nå på 156,5 per 100.000 de siste to ukene. Ser vi på bydelene er det Søndre Nordstrand som har det høyeste smittetrykket, 355,1 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Siste døgn var det også Søndre Nordstrand som hadde flest registrerte smittetilfeller, med 22 nye smittede i bydelen.

Etter Søndre Nordstrand følger bydelene Stovner med smittetrykk på 219,1 og Grünerløkka med 198,6 per 100.000. Flest tilfeller siste døgn, etter Søndre Nordstrand, har Gamle Oslo med 18 og Vestre Aker med 12 nye smittede i bydelen.

ANNONSE

Ullern bydel har for tiden de laveste smittetrykket, med 98,4 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert to nye smittede i bydelen siste døgn.

I bydel Sagene ble det registrert tre nye smittede siste døgn, like mange som på onsdag og ett flere enn på tirsdag. Totalt er det registrert 47 smittede de siste to ukene i bydelen, noe som gir et smittetrykk på 104,2 smittede per 100.000 i perioden. Det gjør at bydelen har det tredje laveste smittetrykket i Oslo.

I snitt har det blitt registrert tre nye smittetilfeller per dag de siste to ukene i bydel Sagene – den siste uka har snittet også ligget på tre per dag.

Antallet registrerte smittede per dag i bydel Sagene de siste 14 dagene. (Kilde: Oslo kommune)

ANNONSE

Totalt er 35.434 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Fredag har byrådet varslet pressekonferanse om den videre gjenåpningen av Oslo. Byrådet har på forhånd sagt at videre lettelser ligger i kortene. Dermed kan det komme ytterligere lettelser i det byrådet har kalt trinn to, som omfatter blant annet restauranter og serveringssteder, skjenking, treningssentre, kinoer, teatre, museer, ungdomsklubber etc. med begrenset antall mennesker.

Også regjeringen vil fredag redegjøre for den videre gjenåpningen av nasjonale tiltak på en pressekonferanse.

OPPDATERT:

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE