Sagene Avis

Smitteutviklingen i Oslo og bydel Sagene

Smittetrykket i Oslo er synkende. I bydel Sagene har det ligget ganske stabilt de siste to ukene. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er registrert 65 smittede i Oslo siste døgn. Det er 15 færre enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, og 20 færre enn gjennomsnittet de siste to ukene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2021 kl 16:22

OSLO / BYDEL SAGENE: Smittetrykket i Oslo fortsetter å synke. Antall smittede siste døgn er ti færre enn dagen før. Samme dag forrige uke ble det registrert 111 smittetilfeller.

Antall registrerte smittetilfeller i Oslo per dag de siste to ukene. (Kilde: Oslo kommune)

Det laveste smittetrykket finner vi fortsatt i bydel Nordre Aker, der tallet er 81 per 100.000 innbyggere de siste to ukene, tett fulgt av bydel Nordstrand der smittetallet er 86 per 100.000.

Stovner bydel har fortsatt det høyeste smittetrykket de siste to ukene, men også der er det fallende. Der er det nå 396 smittede per 100.000 innbyggere. Søndre Nordstrand følger etter med 353 smittede per 100.000.

Bydel Sagene befinner seg igjen omtrent midt på lista. Her er smittetrykket de sist to ukene 130,9 per 100.000 innbyggere. Det siste døgnet er det registrert hele seks nye tilfeller, mot fire dagen før. Samme dag i forrige uke var tallet tre. I snitt er det registrert 4,2 daglige tilfeller de siste 14 dagene, mot nesten 4,6 dersom vi kun ser på den siste uka.


Antall registrerte smittetilfeller i bydel Sagene per dag de siste to ukene. (Kilde: Oslo kommune)

Smittesituasjonen i bydelene

Antall smittede per 100.000 innbyggere i bydelene de siste 14 dager. Tall i parentes er det faktisk antallet smittede.

 • Stovner - 396,2 - (132)
 • Søndre Nordstrand - 352,5 - (138)
 • Alna - 198,8 - (99)
 • Grorud - 198,5 - (55)
 • Bjerke - 194,5 - (65)
 • Gamle Oslo - 192,6 - (113)
 • Frogner - 178,8 - (106)
 • Østensjø - 153,5 - (78)
 • Sagene - 130,9 - (59)
 • Grünerløkka - 118,5 - (74)
 • Vestre Aker - 108,2 - (55)
 • St. Hanshaugen - 103,9 - (42)
 • Ullern - 95,5 - (33)
 • Nordstrand - 85,8 - (45)
 • Nordre Aker - 80,8 - (43)


(Kilde: Oslo kommunes koronastatistikk, per. 04.01.2021, kl. 12.00)

Totalt er 17.600 personer i hovedstaden registrert smittet siden mars i fjor. Det er flest smittetilfeller i aldersgruppen 20 til 29 år med drøyt 4.329. Det tilsvarer nesten ett av fire tilfeller i Oslo.

Også for bydel Sagene er det aldersgruppen 20-29 som står for flest tilfeller. Her er finner vi 23 smittetilfeller de siste 14 dagene. Det har i perioden kun vært ett smittetilfelle i bydelen blant personer over 70 år. Aldersgruppen 60-69 har to tilfeller.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...