Sagene Avis

Snart kan du ikke skylde på tomt batteri lenger

Slutt på ladeangsten? Alle 115 t-banesett skal få usb-ladere fram mot sommeren. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ruter er i ferd med å fase ut snikernes «favorittunnskyldning». Men aller helst er dette en gladnyhet for deg med batteriangst.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Mandag kom vi over denne innretningen på en t-banevogn i morgenrushet.

Vi skal ikke spørre hva det er, for det er rimelig åpenbart. På høy tid vil mange kanskje si, at også t-banevognene får usb-uttak til mobilladere.

Halvparten har billetten på mobilen

I januar skrev Tek.no at Ruter nå tar grep for å redusere sjansen for at en strømsulten mobiltelefon skal påføre deg et ufortjent gebyr.

I en tid hvor det meste av livene våre er samlet i en smarttelefon – være seg billetter, betalingsløsninger, musikkspiller, mail og kalendere, sosiale medier, aviser, kamera, og helt vanlige ringefunskjoner – har mange opplevd at strømmen er borte når billettkontrollørene dukker opp.

– Vi vet at noen er redd for å gå tom for strøm, og vi håper at dette vil hjelpe dem til å bli tryggere på at mobilen holder hele veien, sa pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til Tek.no i januar.


Han kunne opplyse av halvparten av kundene har elektronisk måneskort på mobil.

LES OGSÅ: Hva i all verden er denne innretningen på t-banestasjonene godt for spurte vi. Og fikk svar. På et vis.

T-baner, busser, trikker og båter

Den første t-banevognen fikk innstallert usb-ladeuttak i januar, og deretter skulle innstalleringen på resten av vognparken fortsette i februar og frem til over sommeren. Da vil tilslutt alle 115 vognsett være utstyrt med ladepunkter.

Ruter bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at monteringen er i gang, men at det foreløpig nok trengs litt flaks for å havne på «riktig vogn» når du trenger lading.

Båtene som opereres av Norled, på vegne av Ruter, får ladeuttak montert fra mars, mens det fra april kommer på alle nye busser på linjene 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54. Etterhvert som de øvrige busskontraktene til Ruter fornyes, vil det stilles krav om usb-ladeuttak også i disse.


Og med tid og stunder kommer det også lademuligheter på trikkene, men her må vi reisende smøre oss med litt mer tålmodighet. Det vil ikke bli ettermontert på de gamle trikkene, som skal ut av tjeneste i løpet av de neste årene. Men neste generasjon oslotrikker, som starter testkjøring i 2020, vil ha uttak til usb-lading.

LES OGSÅ: De gamle trikkene har gått langt! Nylig passerte trikk 108 2 millioner kjørte kilometer. Det tilsvarer 50 ganger rundt jorda!

Beboere er ikke fornøyde: – Trikken får i realiteten dårligere fremkommelighet i Grefsenveien, til fordel for sykkel

LES OGSÅ: Bydelene Sagene og Grünerløkka har åpnet Oslos første Barans stasjon, sammen med Blå Kors

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...