ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Snart kan du kjøre rosa buss på kryss og tvers!

Ruter Aldersvennlig transport vil snart kjøre på tvers av Sagene, Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

I neste uke kan du ta aldersvennlig transport til Holmenkollen om du vil.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Det er Akersposten som skriver at de reisende fra kommende uke kan ta de rosa bussene hvor som helst innen de fire bydelene som tilbyr rosa busser, Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og Sagene.

I dag kan man reise mellom Nordre Aker og Sagene, og mellom Vestre Aker og Ullern. Nå utvides altså tilbudet til reiser mellom alle fire bydeler.

Det betyr at reisende i bydel Sagene også kan ta turen til Holmenkollen eller Bogstad, dersom de ønsker det.

Én kommune

– Utvidelsen til å omfatte de fire nevnte bydelene, er kjempebra. At bussene kjører mellom alle bydelene, er absolutt veien å gå. Oslo er én kommune, sier BU-leder i bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen til Akersposten.

Han legger til at han håper at en på et tidspunkt kan bruke de rosa bussene over hele byen.

ANNONSE

– Det å slå sammen de fire bydelene, er et første skritt, sier Pedersen.

Bussene kjører også til enkelte steder rett utenfor de gjeldende bydelene, slik som til Ullevål sykehus og Majorstuehuset. Akersposten skriver at man også kan kjøre til Frognerseteren.

Mer fleksibelt

Dette er den andre justeringen av tilbudet i år for å gjøre det mer fleksibelt. Ruter informerte i februar om at det kommer som en følge av erfaringer og tilbakemeldinger fra kundene.

Aldersvennlig transport kan nå bestilles med spesifisering av ankomsttidspunkt, slik at de reisende selv kan oppgi hvilket tidspunkt de ønsker å ankomme sin destinasjon. Dette er veldig praktisk hvis man skal være et bestemt sted til et bestemt klokkeslett, for eksempel hos lege, frisør e.l., ifølge Ruter. Tidligere har det vært hentetidspunktet man har bestilt reisen til.

Tjenesten har nå åpnet for bestilling av umiddelbar transport, altså at man plukkes opp med en gang. Tidligere har man måttet bestille reiser minst en time i forkant.

ANNONSE

Bussene kjører mandag til lørdag mellom kl. 10.00 og 18.00. Mer informasjon om tilbudet og bestilling kan leses på Ruters nettsider.

Startet i nabobydelen

Ruter Aldersvennlig transport startet som en pilot i Nordre Aker i 2017, som et dør-til-dør-tilbud for personer fra 67 år og eldre. Det ble utvidet til Sagene og Vestre Aker året etter. Fra 2020 ble også bydel Ullern med. Fra 2021 utvides tilbudet ytterligere til bydelene Alna og Bjerke, samt at det vil komme et alternativ for beboere i Marka – men av noe mer begrenset art. Ennå er det ikke klart hvordan denne løsningen vil bli.

Bussene har i utgangspunktet kjørt innad i hver bydel, men i fjor åpnet det for transport på tvers mellom henholdsvis Nordre Aker og Sagene, og Vestre Aker og Ullern. I 2020 ble det foretatt over 100.000 reiser med rosa busser, i følge Ruter, og tilbudet omtales som en suksess.

Da Transportøkonomisk institutt i fjor gjennomførte en undersøkelse blant brukerne av hvilke effekter Aldersvennlig transport hadde hatt, viste den at 79 prosent mener at Rosa busser har bidratt til økt livskvalitet. 70 prosent svarte at Rosa busser har bidratt til at de oftere kommer seg ut på egen hånd og 47 prosent svarte at Rosa busser har forbedret deres helse.

Planlegger app-opplæring

Bestilling av Aldersvennlig transport kan gjøres via appen RuterBestilling. Denne appen er under kontinuerlig utvikling basert på brukerinvolvering og brukertesting blant de eldre. For at appen skal være best mulig tilpasset tjenestens kundegruppe er for eksempel skriftstørrelsen større, og det er få knapper å trykke på, ifølge Ruter.

ANNONSE

– Mange fortsetter å bestille reise via telefon slik de alltid har gjort, men en fordel ved å benytte appen er for eksempel at man ikke risikerer til å måtte sitte i telefonkø. Vi planlegger å organisere app-opplæring på ulike seniorsenter og på noen av de lokale kjøpesentrene når koronasituasjonen tillater det, har Benjamin A. Øveraas, kommunikasjonsrådgiver i Ruter, tidligere uttalt til lokalavisa.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE