Sagene Avis

Snur om stengte idrettsbaner

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) ved tidligere anledning. Foto: Lars Opstad/Kladd.no

Og målene skal låses opp.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2020 kl 20:47

OSLO: Det er VG som tirsdag melder at kommunen nå tillater egentrening, eller økter i mindre grupper, vel å merke så lenge smittevernreglene overholdes.

Nå skal ikke idrettsbanene være stengt lenger, for uorganisert aktivitet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– I den nye forskriften som ble vedtatt i byråd fredag, ble idrettsanlegg sidestilt med parker og marka, og åpner for at idrettsanlegg er stengt for organisert trening, men kan brukes av enkeltpersoner og små grupper så lenge smittevernreglene overholdes, sier kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Richard Kongsteien, til VG.

Målene som var låst, skal også være låst opp.

I en pressemelding tirsdag kveld skriver Oslo kommune:


Oslo kommune har nylig klargjort reglene for fellesområdene i hovedstaden, som marka, parker og idrettsanlegg. Reglene som gjelder utendørs er:

  • Hold minst én meters avstand til andre mennesker utendørs.
  • Flere enn 5 personer bør ikke være sammen i gruppe.
  • Ivareta god og forsvarlig hånd-, hoste- og nysehygiene. Håndhilsning, klemming og annen nærkontakt skal unngås.

– Vi understreker at det er samme retningslinjer som gjelder i offentlige områder, enten det er i marka, på det lokale torget eller utendørs idrettsanlegg. Dette er retningslinjer som er like og enkle å forstå, sier byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen (Ap).

– Idrettsanleggene i Oslo, som andre offentlige steder, kan brukes så lenge folk følger reglene som gjelder. Heldigvis oppfatter vi stor vilje til å følge reglene og at folk tar rådene som gis på alvor. Det må man fortsette å gjøre, sier Hansen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...