ANNONSE

Søker nye utfordringer etter fem år på Sagene skole

TAKKER FOR SEG: Olav Knutsen ser frem til nye utfordringer på Korsvoll skole. Foto: Janina Lauritsen

Olav Knutsen takker for seg etter fem år som rektor på Sagene skole. Nå gleder han seg til nye utfordringer på Korsvoll skole.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2017 kl 09:25

ANNONSE

SAGENE/KORSVOLL: Olav Knutsen har vært rektor på Sagene skole i fem år. Nå ønsker han nye utfordringer og fra januar er han den nye rektoren på Korsvoll skole.

– Det er ålreit å bytte arbeidsoppgaver. Også tror jeg det er sunt å få nye impulser og å flytte på seg, sier Knutsen.

– Det har vært en veldig fin erfaring å være her, det har vært veldig spennende. Jeg har hatt det fint og det har vært spennende å bli kjent med bydelen. Jeg har blitt glad i den og skolen, sier rektoren som er bosatt på Rødtvet.

En annen type skole

Sagene er både barne- og ungdomsskole, mens Korsvoll er en ren barneskole. Det er en av grunnene til at Knutsen valgte å flytte på seg.

– Jeg har jobbet som lærer i barneskolen, det er en av grunnene til at jeg søkte jobb som rektor på barneskole nå.

Knutsen forteller at Korsvoll er en helt annerledes skole enn Sagene. Sagene er en gammel skole og forutsetningene blir annerledes.

– Og det er en annen elevgruppe, den er sammensatt på en annen måte.

Rektoren forteller at de på Sagene skole forsøker å få elevene til å se den beste utgaven av seg selv og til å se sitt potensiale. Først og fremst ønsker han å videreføre dette arbeidet hos Korsvoll og tenke sammen med personalet om hva som blir viktig.

– Jeg vil sørge for at vi har en skole som fortsatt er i utvikling. En skole som ønsker å lære og leter etter forbedringspotensialer. Jeg har hørt mye flott om pedagogene der oppe på skolen.

Ikke et ensartet miljø

Knutsen har jobbet i Oslo-skolen siden 1990 og han har 17 års erfaring som skoleleder. Han har jobbet flere ulike steder, som Søndre Nordstrand, Sagene, Disen og Hasle.

– Elevene vet godt hvem jeg er. Jeg vil si jeg er en imøtekommende rektor. Døra er åpen, jeg ønsker å være i samtale og deltakende, sier han og fortsetter:

– Den som begynner her er heldig. Vi har en flott foreldregruppe som er glade i, og støtter opp, skolen. Jeg har mange gode erfaringer med foreldresamarbeid. Skolen er et tverrsnitt av Oslo, med en flott miks av elever. Det er sunt å jobbe i et miljø som ikke er ensartet. Det er dyktige pedagoger her, jeg er imponert over hva lærerne får til i klasserommene hver dag. Dette er et flott sted å være.

– Jeg gleder meg likevel til å begynne et nytt sted. Jeg ser frem til å bli kjent med elever, foreldre og de som jobber på skolen.

Rektorstillingen på Sagene skole blir antagelig utlyst i løpet av våren. Assisterende rektor Peter Fossland er fungerende rektor inntil stillingen blir endelig besatt.

LES OGSÅ:

– Jeg håper flere skoler lærer av Nordpolen skole og Bydel Sagene

Heldige elever får servert skolefrokost i Bydel Sagene

Blir man hyper av sukker? Hvilke fag liker elevene best, og hvorfor? Forskerspirer på Korsvoll skole har funnet mange svar.

Oda og Thea (11) fra Korsvoll skole fikk med politiet på skoleveien – Altfor mange kjører for fort