ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Solberg og Begum er Høyres toppkandidater

Eirik Lae Solberg og Saida Begum er innstilt på topp på Oslo Høyres bystyreliste. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Eirik Lae Solberg og Saida Begum er av valgkomiteen i Oslo Høyre innstilt som henholdsvis byrådsleder og ordførerkandidat.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2018 kl 11:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre innstiller enstemmig Eirik Lae Solberg som byrådslederkandidat og Saida Begum som ordførerkandidat på Høyres liste til kommunevalget i 2019. Det melder partiet i en pressemelding.

– Eirik Lae Solberg og Saida Begum er en kompetent duo som har hjerter som banker for Oslo og tung politisk kompetanse. Med disse to på topp, vil Oslo Høyre ha et særdeles godt utgangspunkt for å gjenvinne styringen i hovedstaden etter valget i 2019, sier nominasjonskomiteens leder Ellen Christine Christiansen, i en uttalelse.

I forkant av nominasjonsprosessen har både Kristin Vinje, bosatt på Korsvoll, og Bård Folke Fredriksen, bosatt på Kjelsås, vært trukket frem som Høyres sterkeste ordførerkandidater. Tidligere denne uken ble det imidlertid klart at ingen av dem ønsker å stille til vervet.

Eirik Lae Solberg (f. 1971)

Eirik Lae Solberg har mastergrad i Europeisk politikk og historie fra University of Cambridge og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra London School of Economics, mellomfag i økonomisk historie fra UiO. Han er født i Drammen i 1971 og er bosatt på St. Hanshaugen. Solberg har sittet i Oslo Bystyre siden 2007, han er i dag gruppeleder i bystyregruppen og nestleder i Oslo Høyre. Solberg har vært både finansbyråd i Oslo og statssekretær i regjeringen.

Saida Begum (f. 1987)

Saida Begum har mastergrad i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Begum er født i Oslo i 1987, hun er bosatt på Grünerløkka og har sittet i Oslo Bystyre siden 2011. Begum er i inneværende periode tilsatt som fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen for Oslo Høyres bystyregruppe.

ANNONSE

31 menn og 34 kvinner på lista

– Oslo Høyre er privilegerte som har så mange engasjerte og dyktige kandidater å velge mellom. Listen representerer både kontinuitet og fornyelse. Det er veldig mange dyktige unge kandidater på denne listen hvor gjennomsnittsalderen er helt nede på 41 år og listen består av 31 menn og 34 kvinner, sier Christiansen i pressemeldingen.

Komiteen har fått råd gjennom uravstemningen som har vært gjennomført blant Oslo Høyres medlemmer. 1169 medlemmer har gitt sine innspill, og 13 av 15 bydelsforeninger, Oslo Unge Høyre og Den konservative Studenterforening har gjennomført prøvenominasjoner.

– Komiteen har prioritert kandidatene fra 1–20. Etter 20. plass har komiteen i all hovedsak lagt resultatene fra uravstemning til grunn, sier Christiansen.

Nominasjonskomiteens innstilling skal behandles på Oslo Høyres nominasjonsmøte 3. desember 2018.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE