Sagene Avis
Seksjonsheader

– Bydel Sagene har alt jeg liker med Oslo

– Jeg vil bli boende på Sagene så lenge jeg bor i Oslo, sier Linn Skyum (V). Foto: Oda Scheel / Unge Venstre

– Vi må skape rom hvor ungdom kan bli kjent med hverandre, finne et sted de føler seg hjemme, også utenfor hjemmet, og føle seg trygge, sier Linn Skyum (V).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Sagene Avis av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

Linn Skuym er tidligere generalsekretær i Unge Venstre og eneste folkevalgte fra Venstre i Sagene bydelsutvalg.

Regnbuebydelen Sagene

– Hva opptar deg nå?

– Jeg har sommerferie for første gang siden 2014, og koser meg veldig med det. Samtidig gleder jeg meg til å starte opp igjen i bydelen etter sommeren og generelt i politikken.

Rett før sommeren ble Venstres forslag om å gjøre Bydel Sagene til en regnbuebydel enstemmig vedtatt i bydelsutvalget. Og lokalpolitikerne jublet seg gjennom saksbehandlingen.


– Jeg gleder meg til å igangsette arbeidet med å implementere det i bydelen og faktisk få gjennom politikk som påvirker mennesker, sier Skyum.

– Det handler om å gi bedre opplæring i skoler, barnehager og til ansatte for å snakke med barn om skeiv problematikk, og jobbe for mangfold og inkludering i bydelen. Vi må være tydelige på at Sagene bydel er for alle og skape rom der alle kan være seg selv, uavhengig av hvem de er eller hvor de kommer fra, sier hun og fortsetter:

– Det er viktig at ungdom har tilbud de kan gå til. Det er en del av å være en mangfoldig og inkluderende bydel.

Sommerleir og festival

Skyum har tatt livet med ro denne sommeren. Utenom en tur hjem til Fredrikstad har hun hatt få planer.

– Jeg skal ta en master i samfunnsøkonomi til høsten og har derfra hatt ambisjoner om å lese meg opp igjen i løpet av sommeren. Det har ikke gått helt etter planen, men jeg håper fremdeles.


I juni gikk Skuym av som generalsekretær i Unge Venstre. Fratredelsen skulle fått en hyggelig avslutning i sommer, men måtte endres.

– Den nasjonale sommerleiren i Unge Venstre skulle være mitt siste oppdrag som generalsekretær og jeg hadde gledet meg veldig til leiren. Den måtte dessverre avlyses, som ble litt ekstra synd i år. Den siste moroa ble ikke noe av, men sånn er det. Da får jeg heller komme tilbake neste år.

– Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne?

– Det må være første gang jeg var på Slottsfjellfestivalen i 2013. Jeg var 17 år og utrolig spent. Jeg fikk se mange av mine favorittband live og var i ekstase i tre dager. Det minnet står høyt på lista. Siden har jeg vært bitt av basillen og har vært på en eller annen festival hver sommer.

Linn Skyums sommeranbefalinger

Bok: Jeg leser for tiden "Haikerens guide til galaksen" av Douglas Adams. Jeg leste den aldri da jeg var liten og fikk et tips om at jeg burde gjøre det nå. Det er en kjempegøy bok, også for voksne!

Serie: Pose på Netflix. Det er to sesonger som handler om det skeive miljøet i New York på 80-tallet. Den er til tider veldig vond og vanskelig å se på, men veldig viktig. Den handler om skeives rettigheter, svartes rettigheter og kampen mot AIDS.

Podcast: Jeg har hørt mye på New York Times sine podcaster i det siste. Den ene heter Caliphate og handler om IS og en journalist som prøver å forstå motivasjonen bak de som reiser ned og er fremmedkrigere for IS. Den andre heter Rabbit Hole som handler om høyreradikalisering på internett. De to podcastene er veldig spennende.

Sted i bydelen: Klatreverket på Torshov. Jeg er veldig glad i å klatre og på en regnværsdag er det veldig fint å dra dit.

Uteservering: Trikkestallen nedenfor Torshovparken. Der er det god plass og hyggelige folk.

Gründerarrangement i bydelen

Sagene Venstre planlegger et arrangement for barn og unge til høsten.

– Jeg skal studere og sitte i bydelsutvalget. I Sagene Venstre planlegger vi et gründerarrangement for å kickstarte oppfinnerånden blant de unge i bydelen. Jeg tror det blir et veldig kult arrangement. Det er viktig å inspirere de unge og sørge for at det er et tilbud der ute.

– Så snart vi får en dato kommer vi til å begynne med markedsføring. Det er beregnet for alle barn og unge som ønsker å være med, også utenfor bydelen.

Fikk leilighet etter tannlegebesøk

– Hva førte deg til bydelen?


– I utgangspunktet var det litt tilfeldig. Jeg bodde i et kollektiv på Tåsen, men så etter et nytt sted å bo. Jeg var hos tannlegen min, som også er min mors kusine, og fortalte at jeg ville finne ny bolig. Da fortalte hun at hennes leilighet på Sandaker straks var ledig og foreslo jeg kunne se på den. Der har jeg bodd siden 2016.

– Jeg trives veldig godt på Sagene og jeg vil bli boende så lenge jeg bor i Oslo. Bydelen har alt jeg liker med Oslo. Du har nærhet til naturen, marka og byen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...