ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Politilederen:

Kjøpte seg noe hun ble «hekta på»

Grete Lien Metlid, leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, i Røldalsbunaden sin. Hun er opprinnelig fra tettstedet i Ullensvang kommune, men har lenge bodd i nabobydel Nordre Aker. Foto: Privat/Instagram (Arkivfoto)

Grete Lien Metlid trives godt i nærmiljøet sitt i nabobydelen, men utelukker ikke å flytte. Byen lokker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SOMMERPRATEN: I sommer slår Sagene Avis av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

Når det skjer noe alvorlig, er det ofte hun som må svare. Leder for Etterretning og etterforskning (FEE) i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, er vant til alvorstunge dager på jobb.

Politikvinnen, som er bosatt i nabobydel Nordre Aker, har få planer i sommer.

– Det tror jeg gjelder for mange. Jeg har ikke planlagt å reise langt av gårde, og det blir nok Vestlandet og Oslo på meg i år også. Det blir fint, sier hun i Sommerpraten.

Telefonen er ikke langt unna i sommer.

ANNONSE

– Den er alltid med meg. Jeg er tilgjengelig og lever godt med det, konstaterer hun.

Ofte er det slik offentligheten ser henne. Alvorlig. Her møter Grete Lien Metlid pressen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Tilgjengelig

Metlid regner med å få noen henvendelser i ferien. Det meste som rører seg blant hovedstadens kriminelle, håndteres imidlertid av de som er på jobb.

– Jeg lar i alle fall jobbmailen stort sett være i fred.

– Når var sist du helt avlogget?

ANNONSE

– Jeg har med PC, men er rimelig avlogget når jeg drar til Vestlandet for å besøke min far, sist for et par uker siden.

Det hun liker best ved jobben, er at hun aldri vet hva som venter. Metlid mener hun aldri opplever kjedelige dager.

– Hva er du opptatt av for tiden?

– Det skjer mye spennende utviklingsarbeid på jobb som jeg er opptatt av om dagen. Men akkurat nå prøver jeg å få unna mest mulig før ferien og samtidig påse at vi er best mulig forberedt dersom vi skulle få alvorlige hendelser i sommer, sier Metlid.

Boligbygging

Da familien skulle flytte på seg, ønsket de seg nærhet til marka og kort vei til sentrum. Etter å ha vært på visninger flere steder, endte de i Nordre Aker. Nå har familien bodd her i over 20 år.

ANNONSE

– Hva engasjerer deg mest i nærmiljøet?

– Det er nok boligbygging og hvordan dette påvirker trafikk, grøntarealer, skoler og oppvekst. Vi trives veldig godt i bydelen, men vil kanskje etter hvert søke oss litt nærmere byen.

Grete Lien Metlids sommeranbefalinger

Bok: – En bok jeg likte veldig godt var «Kjære pappa» av Kjartan Brügger Bjånesøy. En fin bok om foreldre, livet og det å selv bli ordentlig voksen, som jeg tenker kan passe til feriedagene med litt mer tid til refleksjon og ettertanke.

Serie: – Jeg har sett mange serier siste året og er akkurat ferdig med siste sesong av «The Handmaid's Tale». Nå har jeg begynt på en svensk dokumentar, «Infiltratøren», så her blir det litt politirelatert fremover på seriefronten.

Podkast: – Det er mye å velge mellom, og jeg hører på en del forskjellig. For eksempel Anine Kierulfs «Takk & lov» og NRK- podkastene «Hele historien» og «Drivkraft».

Sted i bydelen (Nordre Aker): – Jeg elsker kino i sommervarmen og endelig er kinoene åpnet igjen. For meg er det lite som slår en god film i «luxe-salen» på Odeon. Og så et kveldsbad i Akerselva, det er sommer for meg.

Utservering: – Oslo har veldig mange fine steder. Jeg liker «Tiffany's» på Bjølsen. Her er det gode småretter og fint å sitte ute for de som liker pulserende gateliv.

Favoritt-is om sommeren: – Gullpinne. Hvis den fortsatt finnes, da….

– Hva er ditt beste sommerminne?

– Det må være varme somre på Haukeli der vi har badet i fjellvann og vært mye ute siden barndommen.

ANNONSE

Kobler av på sykkel

På jobb tror hun det blir en travel høst.

– Vi har mange pågående prosjekter i politidistriktet, samtidig er vi også spent på utviklingen av pandemien gjennom sommeren og om samfunnet kan gå tilbake til en normaltilstand.

Grete Lien Metlid under et intervju med Nordre Aker Budstikke i 2017 Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

– Hva er det mest positive med koronapandemien?

– Det er vanskelig å peke på noe positivt med en pandemi, men i kjølvannet av koronaen så må det nok være at tempo gikk litt ned i samfunnet og at vi har utviklet nye digitale måter å jobbe på, også i politiet. Jeg synes det har vært spennende å se at samfunnet klarte å omstille seg så raskt og jobbe på andre måter enn før.

– Hva gjør du når du skal koble av?

– Jeg har kjøpt meg elsykkel og blitt hekta på å bare sykle rundt. Fin måte å koble av på og i tillegg bli enda bedre kjent med byen og bydelene.

Her kan du lese alle Sommerpratene!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE