Sagene Avis
Seksjonsheader

Bendik Romstad om bydel Sagene:

– Som å være utenfor storbyen

SOMMERPRATEN: – Jeg syns historien om Akerselva og bydelen er veldig flott, sier Bendik Romstad. Foto: Privat

Bendik Romstad har en hektisk sommer i møte med driften av blant annet Hønse-Lovisas hus, som snart skal fylles med mer kultur.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SOMMERPRATEN: I sommer slår Sagene Avis av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

Bendik Romstad eier og driver Anne på landet sammen med kona Anne Gravingen. Sammen har de tatt med seg Anne på landet-konseptet rundt i Oslo, og i 2019 tok de over driften av Hønse-Lovisas hus i samarbeid med Arbeidermuseet.

– Hva opptar deg akkurat nå?

– Morgenene hos oss går i å prøve å få i gang alle stedene våre, og sørge for at kaféene har det de skal ha. Generelt for tiden bruker vi mye tid på å finne ut hva slags bemanning vi skal ha, og hvor mye mat man skal kjøpe inn til stedene våre.

– Siden alt er litt annerledes på grunn av korona kan vi ikke bruke erfaringen fra tidligere år. For eksempel blir det ingen utenlandske turister denne sommeren. Det er rett og slett litt vanskelig å finne ut av driften for tiden.


– Hvilke planer har du for sommeren, og har de blitt endret som følge av koronaepidemien?

– Ikke så veldig. Vi har et småbruk ved Hønefoss som vi pleier å dra opp til. Det er et ordentlig gammelt sted som alltid trenger å pusses opp. Vi pleier å jobbe en del i sommerferien. Det er når folk har fri at vi trenger å jobbe. I sommer skal vi reise litt på teltturer, men det kan man gjøres hvor som helst. Og så er vi heldige som bor veldig fint til ved sjøen. Så planene våre har heldigvis ikke måttet gå i vasken.

Bendik Romstads sommertips

Bok: «Søsterklokkene» av Lars Mytting. Jeg leser den boka nå, og syns flere burde gjøre det.

Serie: Serier har jeg måtte gi slipp på etter vi begynte med kaféene. Jeg anbefaler folk å ta seg en tur ut istedenfor å sitte inne.

Podcast: «Norsken, svensken og dansken» fra P2. Jeg hører bare på P2 og en del av de radioprogrammene deres er podcaster.

Sted i bydelen: Jeg vil anbefale folk å dra på Arbeidermuseet. Det har vært stengt en periode, men har de åpnet igjen.

Uteservering: Da må jeg si hos oss på Hønse-Lovisa. Vi har både morgensol og kveldssol, fossen, og verdens beste vafler. I tillegg serverer vi øl, vin og voksenslush med rabarbra og vodka.

– Kan du fortelle litt om ditt beste sommerminne?

– Det er vel egentlig å ligge på et svaberg og stupe ut i det litt for kalde vannet.


– Hvilke planer har du fremover?

– Kaféene vi driver er veldig sesongbaserte, og det er mye mer besøk på sommeren enn resten av året. Vi bruker mye energi om høsten til å tilpasse oss den nye hverdagen og finne ut av hvor mange vi trenger på jobb, hva slags ting man skal gjøre og hva som skal serveres. I år vil vi ha noe kultur på Hønse-Lovisa, men som er innenfor reglene. Vi vil jo gjerne ha det inne, men da blir det kanskje litt liten plass. Men det er fint å ha et kulturarrangement ute også. Sånne ting prøver vi å finne ut av fremover.

– Hva førte deg til bydelen?

– Vi fikk ulike forespørsler om å overta Hønse-Lovisas hus. Arbeidermuseet hadde overtatt driften av Hønse-Lovisas hus, og spurte om vi kunne drifte kaféen. Etter litt om og men sa vi ja til forespørselen. Jeg kjente også litt til strøket fra før, siden jeg gikk på skole på Seilduksfabrikken på Grünerløkka. Jeg syns historien om Akerselva og bydelen er veldig flott. Og bydel Sagene er litt roligere og deiligere. Å være på Sagene er som å være utenfor storbyen. Det går litt vennligere for seg der.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...