Sagene Avis
Seksjonsheader

Spinnvilt gleder seg til bysommer:

– Vi er veldig glade for alle sykkelveiene i Oslo

SOMMERPRATEN: Eirik og Tóve i kjent positur sammen. Foto: Cecilie Sunde Lien

Tóve Skolseg og Eirik Bruvik står bak spinne- og vevebutikken Spinnvilt på Lilleborg. Når de ikke jobber skal du ikke se bort ifra at du finner dem på sykkeltur rundt om i by og mark.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.07.2020 kl 13:00

SOMMERPRATEN: I sommer slår Sagene Avis av en prat med en rekke lokalprofiler. I Sommerpraten blir du bedre kjent med de lokale fjesene, og hva de skal i sommer.

Skolseg og Bruvik har utdannet tekstilarbeidere fra Husflidskolen og Statens Håndverks- og Kunstindustriskole. I 2015 åpent de butikk på Lilleborg, og driver i tillegg en nettbutikk med et varierende utvalg av håndfarget fiber og håndspunnet garn av høy kvalitet.

– Hva opptar dere akkurat nå?

– Det som opptar oss mest nå er å få i gang aktiviteten på Spinnvilt igjen. Vi har vært lukket i tre måneder og nå har vi åpnet for besøkende i butikken. Første lørdag i måneden har vi spinnelørdag på Lilleborg. Da kan de som vil komme og spinne sammen. Folk har enten med seg en reiserokk eller sin egen lille elektriske, sier Bruvik.

– Men da skal vi sitte ute. Vi kan ikke ha mange her inne i butikken samtidig. Det er alltid veldig hyggelig med spinnelørdagene, så vi håper det kommer mange, sier Skolseg.


Tóve viser frem veven i butikken på Lilleborg. Foto: Cecilie Sunde Lien (Arkivfoto)

– Hvilke planer har dere for sommeren, og har de blitt endret som følge av koronaepidemien?

– I sommer skal vi jobbe mye, så feriene våre blir i helgene. Vi håper på noen langhelgturer siden vi har butikken stengt mandag og tirsdag. Vi syns egentlig det er ålreit siden det skjer ting i butikken igjen, sier Bruvik.

Da blir det ifølge Skolseg noen sykkelturer opp i marka eller ned til brygga, og spise matpakke.

– Men så har vi også en hytte på Ringebu jeg håper vi får en langhelg på, sier hun før Bruvik fortsetter:


– Vi er veldig glade for alle sykkelveiene i Oslo. Vi sykler mye så det er klart vi vil bruke dem.

– Kan dere fortelle litt om deres beste sommerminne?

– Det må bli en av de lange somrene vi har hatt på hytta. Eller så har jeg en russisk venninne med en datsja litt utenfor Moskva. Å komme dit i juli er en drøm med blomsterfloraen. Det er fantastisk vakkert og anbefales på det sterkeste, sier Skolseg.

Bruvik husker tilbake til barndommen, med camping på Vestlandet og på fjellet:

– Da var det ikke så vanlig med telting som det er nå. Det var en helt annen standard på veier og alt mulig. Det har jeg mange gode minner fra.


Sommertips fra Eirik Bruvik og Tóve Skolseg

Bok:
– «Jeg foreslår at vi våkner» av Beate Grimsrud. Hun skriver veldig flott. Og bøkene av Per Petterson.

Podcast:
– Kompoddistene. Ellers hører vi på fast på P2 på radio fra morgen til kveld.

Sted i bydelen
– Det må selvfølgelig være på Lilleborg. Her er det så trivelig. Mange blir overrasket over hvor fredelig det er her, og hvor nærme Akerselva er.

Uteservering:
– Villa Paradiso på Lilleborg. Vi spiser ikke så mye ute, men der har vi vært en del siden de åpnet.

– Hvilke planer har dere fremover?

– Det som er litt artig er at vi har drevet med spinning og veving siden vi var tenåringer, så helg og ukedager går litt ut på det samme. Vi spinner og vever både i hverdager og helger, men litt mer avslappet når man sitter hjemme om kveldene eller er på fjellet, sier Skolseg.

– Fremover vil vi fortsette å holde butikken åpen. Det er veldig morsomt når vi får møte kundene igjen. Det liker vi veldig godt. Det har vært litt stille de siste månedene, sier Bruvik, og Skolseg legger til:

– Det går noen helger til kurs fremover. Vi måtte avlyse en del spinne- og vevekurs fra mars, så nå prøver vi å ta det opp igjen med de som hadde meldt seg på.


– Hva førte dere til bydelen?

– Det er egentlig litt tilfeldig at endte opp her. Vi ville etablere Spinnvilt i Oslo og så rundt etter lokaler flere steder i byen, men så dukket det opp en mulighet på Lilleborg. Nå er vi veldig glad for å være med på å skape aktivitet på Lilleborg, sier Bruvik.

– Vi har alltid vært glad i områdene Sagene, Torshov og Bjølsen, så det ble ganske naturlig at det blir butikk her, avslutter Skolseg.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...