Sagene Avis

Idrettsbyråden om Skeids ønsker på Nordre Åsen:

– Et veldig spenstig forslag!

Byråd for idrett og kultur, Omar Samy Gamal (SV) besøkte Nordre Åsen tidligere denne uka, og fikk omvining av bl.a. styremedlem Tarald Rohde (t.h.), og portssjef for barnefotballen Ole Rose. Bak står styremedlem Merete J. Orholm sammen med delegasjonen fra Bymiljøetaten og byrådsavdelingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det sier idrettsbyråden, som omtaler seg selv som en middels god midtstopper, om Skeids store planer, etter besøket på Nordre Åsen. Han fikk også se de begredelige forholdene på kunstgressbanen Nordre Åsen 2.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

NORDRE ÅSEN: Kultur- og idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) tok turen til Nordre Åsen mandag kveld. Han var invitert av Skeid for å høre mer om de store planene for anlegget.

Nordre Aker Budstikke har omtalt Skeids ønsker om et boligprosjekt på tomta i samarbeid med OBOS, for slik å kunne bygge og fornye eget anlegg på Nordre Åsen. Det vil kreve at klubben overta tomta fra kommunen, slik Vålerenga fikk gjort på Valle da de bygget egen arena.

Byråden ble vist rundt av ledelsen i Skeid, representanter fra Bymiljøetaten var også tilstede.

– Det var en fin befaring, og så flott å se så mange barn og unge trene og spille fotball på anlegget. Det var fine Skeid-folk jeg møtte, og ikke minst veldig engasjerte for egen klubb.

Gamal fikk se forholdene hos Skeid på Nordre Åsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup


Byråden forteller han ikke har vært inne på anlegget tidligere.

Etter en kort befaring var det møte inne på klubbhuset, lukket for pressen.

– Jeg kom til Skeid for å høre hva de hadde å si om de nye planene. Det var viktig for meg å høre på hva de har å si - ansikt til ansikt. På grunn av koronasituasjonen har det kun blitt med mailer og via nett. Jeg har ikke lest den faglige vurderingen fra Bymiljøetaten ennå, jeg ønsket å komme med blanke ark, sier Gamal.

Byråd for idrett og kultur, Omar Samy Gamal (SV), sammen med Merete J. Orholm, Tarald Rohde og Ole Rose i Skeid. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Spenstig forslag!

Nevnte vurdering blir regnet som et internt arbeidsdokument, etter det Nordre Aker Budstikke har fått opplyst tidligere fra byrådsavdelingen, og er ikke offentlig ennå.


– Det er jo et veldig spenstig forslag det Skeid kommer med om nye Nordre Åsen. Jeg ser jo også noen umiddelbare utfordringer rundt dette, sier byråden, men ønsker ikke å utdype dette nærmere overfor avisa nå – eller hva som ble snakket om i møtet.

Det han kan si, er:

– Det er viktig for byrådet å behandle slike saker grundig hver for seg. Prosjektene er ofte unike, og kan være vanskelig å sammenligne. Men like viktig er det at kommunen må ta hensyn til behov som innbyggerne har i det området det gjelder. Byrådet har et ansvar for å bruke våre felles ressurser klokt. Det å gi en kommunal tomt til andre, er ikke noe dette byrådet i utgangspunktet er positivt til. Så et samlet byråd må diskutere denne saken grundig, og så ta stilling til hva vi ønsker å gjøre.

Byrådet skal ta stilling til saken, og den faglige vurderingen fra Bymiljøetaten, i løpet av de nærmeste ukene.


Byråd for idrett og kultur, Omar Samy Gamal (SV) besøkte Nordre Åsen tidligere denne uka. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, håper byrådet ser Skeid sbehov.

– Vi håper jo da på en positiv innstilling, og at saken etter hvert vil behandles i bystyret. Fra vår side har vi fått kvalitetssikret pris på prosjektet, og vet at det vil svare seg. Det vil her frigjøres noen titalls millioner kroner til reinvestering i baner og fasiliteter, sier han.

En middels god midtstopper

Idrettsbyråden kan ellers avsløre at han også har spilt mye fotball.

– Jeg har spilt i flere klubber, i Hauketo, i Lisleby i Fredrikstad og også i en liten klubb i Spania, da jeg bodde der noen år.


Var han god?

– He, he. Jeg var vel en midt på treet-midtstopper. Spør du lillebroren min, som var ganske god, så er han nok ikke enig, han synes nok ikke at jeg var særlig god!

– Jeg spilte jo for å være med kompiser, jeg var slett ikke alltid i startelleveren, men det var ikke veldig viktig for meg heller. Det handler ikke om å være best hele tiden.

– Får du tid til å se noen Oslo-kamper?

– Ja, det hadde vært veldig moro, hvis tid og sted passer. De kan jo bare invitere meg!

Skeids herrelag i 2. divisjon har nå spilt seg opp på en 4. plass på tabellen, søndag slo de Moss hele 5-2, på bortebane.

Baneforhold

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med klubben og Bymiljøetaten i forkant av møtet med byråden, om baneforholdene til Skeid. Blant annet om hovedbanen - Nordre Åsen 1, Nordre Åsen 2, og om banen i Muselunden. 

Banen Nordre Åsen 2. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En forelder sendte tidligere i høst en mail til avisa, og er oppgitt over det som oppleves som dårlige treningsfasiliteter for klubbens medlemmer, om blant annet nedslitt kunstgress på Nordre Åsen 2, og som kan medføre skade for spillerne. 

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, er enig i at kapasiteten ikke er god nok.  

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand. Foto: Skeid

– Vi mangler flere tusen brukstimer i året for å ha god nok kapasitet. Nordre Åsen 2, ovenfor Nordre Åsen 1, er ikke en ordentlig fotballbane. Dette er en gammel grusbane som har vært islagt om vinteren, og det har blitt spilt fotball der om sommeren. Da Skeid skiftet dekke for egen regning på Nordre Åsen 1 på midten av 00-tallet en gang, flyttet man det gamle dekket opp på Nordre Åsen 2 for å få økt banekapasitet - for Skeids regning. Alternativet var da å fortsette med grusbane, som ikke holdt god nok standard, sier Daniel Holmeide Strand. 

Nordre Åsen bane 2, og som ligger ovenfor hovedbanen. Foto: CHRISTIAN FREDRIK BORG

Det var full aktivitet på Nordre Åsen 2 denne ettermiddagen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Han fortsetter: 

– Vi ønsket å gjøre det samme i fjor, og gjenbruke banedekket på Nordre Åsen 2. Denne gangen fikk vi nei av Bymiljøetaten til å gjøre det da dekket som ble tatt av Nordre Åsen 1 i fjor røytet og ikke holdt på gressfibrene. Dekket er nå helt utslitt, men alternativet som er foreslått fra Bymiljøetaten er å fjerne det og bruke grusen under på ny. På lengre sikt venter man på kunstisbane på Nordre Åsen 2. Skeid har jobbet med det siden 90-tallet. Ellers må nok spørsmålene om banenes tilstand rettes til Oslo Kommune ved Bymiljøetaten, som er anleggets eiere.

Hovedbanen

I skrivende stund pågår det utbedringer av den nye hovedbanen, Nordre Åsen 1. Kunstgresset var tatt av banen da avisa var innom mandag kveld.

Bymiljøetaten har tidligere opplyst at det må gjøres utbedringer med topplaget. Men klubben sier til Nordre Aker Budstikke mandag kveld at den håper likevel på at hovedbanen kan brukes til hjemmekamp om ikke lenge. Inntil videre bruker Skeid igjen Valle som reservebane til hjemmekamper. 

Hovedbanen på Nordre Åsen må nok en gang rehabiliteres. Skeid håper den er klar til kamp igjen om ikke lenge. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Muselunden

I tillegg er kunstgressbanen i Muselunden dårlig drenert.

– Banen drenerer ikke vann godt nok. Det gjør at ved kraftig nedbør blir vannet liggende på banen. Om vinteren fører det fort til ansamling av vann som fryser, noe som gjør det vanskelig å holde dem åpne gjennom året. Banene i Muselunden skal nå være ferdig i sin syklus, og vi regner med at de kommer inn på rehabiliteringsplanen fra Oslo Kommune ganske snarlig, har daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke. 

Muselunden - og hvor det er kunstgress som Skeid benytter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

Bymiljøetaten har svart på dette: 

– Bymiljøetaten er kjent med at dreneringen i Muselunden ikke er tilfredsstillende, og at det kan skape vanskelige spilleforhold om vinteren. Vi har i samråd med entreprenøren som bygget banen vurdert ulike tiltak, blant annet har vi etablert ekstra drensgrøfter rundt banene, men dessverre er det fremdeles ugunstige forhold enkelte ganger om vinteren. Ytterligere tiltak får vi dessverre ikke gjort før banene rehabiliteres, da det vil kreve relativt omfattende grunnarbeider under kunstgresset. Banene ble etablert i 2012, så de vil være berettiget til å få spillemidler til rehabilitering i 2022. Baner som er berettiget til å få spillemidler vurderes rehabilitert, en vurdering BYM foretar i samråd med NFF Oslo, og de banene som har størst behov blir prioritert først, skriver pressekontakt Richard Kongsteien i etaten.

Skeid-lederen mener derimot at det er dårlig forhold i Muselunden hele året:

– Dreneringsproblemene er gjeldende hele året. Så snart det regner ligger det overvann på banene i Muselunden. Oslo kommune ble gjort obs på at arbeidet her var for dårlig allerede under konstruksjon i 2012, men de valgte den gang aldri å reklamere på det. Så dette er langt mer omfattende utfordringer enn det Bymiljøetaten nevner her.

Det var full aktivitet på Nordre Åsen 2 denne ettermiddagen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...