ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Gjør helomvending: Det blir Stolpejakt på Sagene i år likevel

Tirsdag kveld var denne stolpen på plass i Feddersens gate på det nye Torshovkartet i Stolpejakten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Denne uka dukket det opp et Torshov-kart i Stolpejakten-appen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2021 kl 21:33

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Sagene Avis' utsendte fant en av de ti Torshov-stolpene i parken i Feddersens gate tirsdag kveld.

Litt overrasket ble vi jo, for tidligere i år meldte landets største Stolpejakten-arangør, Oslo Nord fra Nydalens Skiklub, at det ikke blir noe stolpejakt i bydel Sagene i år. Årsaken var at Bydel Sagene avslo klubbens søknad om Frivillighetsmidler.

«Måten som Nydalens Skiklub finansierer Stolpejakten Oslo Nord på er å søke midler fra Bydelene, ofte Frivillighetsmidler. For de bydeler som bevilger midler til Nydalens Skiklub for Stolpejakten blir det stolper i, i de som ikke gjør det blir det heller ikke stolper. Sagene bydel har dessverre valgt ikke å prioritere støtte til Stolpejakten så det betyr ingen stolper på Bjølsen, Sagene eller Torshov (…) i år», skrev arrangøren selv på Facebook, etter at søknaden på 80.000 kroner ble avslått.

– Nydalen har som strategi å sette ut stolper i de bydelene vi mottar støtte. Det er to bydeler vi har faste avtaler med; Frogner og St.Hanshaugen. Dette gir oss en forutsigbarhet. Disse bydelene blir derfor prioritert i planleggingen, og de første stolpene blir plassert der, sa stolpegeneral Nils Bergan til Sagene Avis.

ANNONSE

Avslaget førte til mange reaksjoner i sosiale medier, fra stolpejegere som var skuffet. Etter det Sagene Avis erfarer har det vært politisk aktivitet på bakrommet i Bydel Sagene for likevel å kunne tilby Nydalens Skiklub et støttebeløp og slik sikre lokal stolpejakt i bydelen også i år. Et tilbud fra bydelen skal ha kommet på bordet, uten at det ble enighet om premissene for dette.

Når Sagene Avis onsdag spør Nydalens Skiklub om hvorfor det likevel har dukket opp et Torshov-kart, svarer klubben:

– Vi har fått tilsagn om støtte fra Miljødirektoratet til Stolpejakt Oslo Nord (alle 6 bydeler) slik at vi kan bruke noe av disse midlene for å sette ut stolper på et kartområde i bydel Sagene. Det er kartet som heter Torshov i stolpejaktappen og websiden.

Kartet har stolper i området mellom Vogts gate og Torshovdalen, og en avstikker oppe på Lillo gård.

Stolpejakten Oslo Nord som arrangeres av Nydalens Skiklub, har så langt sluppet ti kart – fra Bygdøy og Frogner i vest til Vålerenga i øst (sluppet 12. mai), og nord til Kringsjå – med totalt 194 stolper.

ANNONSE

Ifølge Stolpejakten.no har Stolpejakten Oslo Nord 14.568 aktive stolpejegere som har registrert 593.169 besøk på stolpene.

Nasjonalt har den urbane orienteringsleken over 106.000 stolpejegere som har registrert nær 5 millioner stolpebesøk. I Oslo arrangeres det stolpejakt i de øvrige bydelene av Bækkelaget Sportsklub, Lillomarka O-lag, Heming og Oppsal Orientering.

En av de mange stolpejegerne er Erna Solberg og mannen Sindre Finnes!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE