ANNONSE

Endelig seriestart:

«Norges herligste fotballag mangler ikke ambisjoner»

Skeid sparker snart igang serien, og det blir i møte med Kjelsås, på Grefsen Stadion lørdag 14. april. Foto: ANDERS VINDEGG / ARKIVFOTO

SKEIDOKSENE: – Første hinder denne sesongen er Oslos heteste lokalderby, når vi lørdag tar turen noen trikkeplasser opp på platået for å møte de blå smurfene fra Kjelsås.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 10:32

ANNONSE

Endelig er det på tide at lagene på Norges tredje høyeste fotballnivå også får lov til å sparke litt seriøs ball igjen. Nå har vi ventet lenge nok! Lagene i Eliteserien og 1. divisjon har allerede fått kjenne litt på kula i noen helger nå, men nå er det endelig vår tur!

Tom Nordlie går inn i sin tredje sesong som hovedtrener for Norges aller herligste fotballag, og det mangler ikke på ambisjoner fra Nordre Åsen. Sånn skal det være. Til tross for noen sterke avganger i vinter ser troppen sterk og solid ut, og tilvekstene gir alle oss med hjertet i Skeid håp om bedre tider. Kan vi kjempe i toppen i år? Kan vi?

Ja, jeg tror vi kan det! Men, vi må være taktisk smarte og tålmodige. For årets avdeling ser brutalt sterk ut. Her mangler det ikke på opprykkskandidater. Lag som Arendal, Hødd, Bryne og Egersund har alle sterke økonomiske muskler og bedre forutsetninger enn oss til å rykke opp. Men betyr det at vi skal gi opp før første spark på ballen? Å nei du!

Første hinder denne sesongen er Oslos heteste lokalderby, når vi tar turen noen trikkeplasser opp på platået for å møte de blå smurfene fra Kjelsås. Det måtte jo bare bli sånn!

EKSPERTEN: Thorstein Helstad spår Skeid i tabelltoppen, men tror Kjelsås blir for vanskelige å slå

Jonny Olsen, leder av Skeidoksene, peker mot tidligere oppgjør mellom Skeid og Kjelsås. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Jeg begynner å gå litt lei. Det er liksom nok nå. Kjelsås kan for min del rykke ned nå. Og bli der

Kjelsås er et irriterende fotballag. De liksom bare er der. Labber rundt i 2. divisjon, år etter år etter år. Helt tilfreds med sin egen posisjon på det norske fotballkartet, verken mer eller mindre. De har ikke noen større ambisjoner enn dette. 2. divisjon er liksom det høyeste Kjelsås kan klare, noe man i bunn og grunn kan forstå. Det er begrenset hvor langt man kan komme uten et kvidder av entusiasme rundt hjemmekampene og med begrensede midler.

Likevel så har de i altfor mange år klart å være et hakk i plata for Skeid. Av en eller annen grunn klarer de alltid å mobilisere 200 prosent i kampene mot Skeid. Typisk lillebrorkompleks. Det er ikke så farlig hvordan de gjør det i de andre kampene, så lenge de klarer å stikke kjepper i hjulene for storebror et par trikkeholdeplasser lenger nede.

I mange år så likte jeg dette. Det var liksom litt sånn det skulle være! David mot Goliat på en måte. Et skikkelig derby! I flere år var dette kult, men nå kjenner jeg at jeg begynner å gå litt lei. Det er liksom nok nå. Kjelsås kan for min del rykke ned nå. Og bli der.

På lørdag blir det fest på Grefsen Stadion! Som vanlig kommer flesteparten av tilskuerne til å heie på bortelaget, og sånn skal det være. Men dette blir spennende. Det blir en kamp full av nerver, knallharde taklinger, 100 prosent innsats og en desperat jakt på tre poeng for begge lag. Jeg både gleder meg og gruer meg på en og samme gang. Jeg grugleder meg.

Vi i Skeidoksene er klare. Vi er klare for å gi alt for våre helter i rødt. Vi er så klare, og det håper vi du er også!

Jonny Normann Olsen
Leder for Skeidoksene

LES OGSÅ:

Vi tok med kapteinene på trikketur: Nå er naborivalene klare for sesongstart på Oslos tak

Tidligere superspiss spår Oslo-thriller i årets 2. divisjon

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord