ANNONSE

Til uka blir det NM her

Det skal bli mye moro i sanda på Voldsløkka til uka. Her fra Kringsjå i Bydel Nordre Aker. Foto: Koll Volleyball

750 kamper skal avvikles på en kort uke, blant annet på Voldsløkka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2018 kl 11:54

ANNONSE

VOLDSLØKKA/KRINGSJÅ: Til uka braker det løs med junior-NM i sandvolleyball.

I fjor åpnet Koll Sandvolleyball Koll Arena på Kringsjå, og i vinter ble de tildelt arrangøransvaret for årets junior-NM.

– Junior-NM samler lag fra hele landet som konkurrerer i klassene U15, U17, U19 og U21, sier Lars-Petter Kjos i Koll IL.

Han forteller at det er påmeldt rundt 200 lag i år og derfor legges noen av kampene til Voldsløkka.

– Det blir et stort og publikumsvennlig arrangement med høy beach-steming, kiosk og masse spennende og god sandvolleyball. Dette er faktisk et så stort arrangement at vi også må bruke banene på Norges Idrettshøgskole og på Voldsløkka. Nærmere 750 kamper skal avvikles på en kort uke. Alle semifinaler og finaler vi bli spilt på nye flotte Koll Arena.

Fra og med tirsdag til uken så er det Volleyball-NM for juniorer, blant annet på Voldsløkka. Her fra det nye anlegget på Kringsjå i Bydel Nordre Aker. Foto: Koll Volleyball

To jenter som sikkert gleder seg veldig til uka, er Koll-jentene Maja Windelstad (15) og Mathea Duesund (15), som i våres ble tatt ut på landslaget for jenter U17.

Bronse

– Denne uka representerte de Norge i NEVZA, The North European Volleyball Zonal Association, i Sverige. Det endte med en knallsterk bronsemedalje for Koll-jentene som spilte med flagget på brystet. Jentene trenes blant annet av Espen Sørum, som er faren til Alexander Sørum, som sammen med Anders Mol har gjenvunnet tronen som verdens beste beachspillere de siste ukene, kan også Kjos fortelle.

Jentene var nære å komme til finalen, men tapte til slutt 13-15 i tie break.

– Det var kjipt siden vi var så nære å komme til finalen. Så der og da var vi kjempeskuffet og langt nede. Semifinalen var en lang tre setts kamp og det var kun 45 minutter til bronsefinalen. Da ga landslagstrener Martin Engvik oss veldig god coaching og vi bestemte oss for å riste av oss skuffelsen og kjempe for bronsen, forteller jentene.

Maja og Mathea klare for junior-NM Foto: Koll Volleyball

Som selvsagt synes det stor stas og moro å representere landslaget.

– Samtidig blir man litt stresset, for man vil jo da liksom bevise at det var fortjent. Vi har trent masse og gruet oss masse til NEVZA. Vi er også ett år yngre enn mange av de vi spiller mot. Men selv om vi ble skuffet over at finaleplassen røk, så er vi superfornøyd med bronsen.

Fordel å kjenne sanda

Nå gleder de seg veldig til å spille på hjemmebane, fra før av har de spilt NM i Kristiansand to år på rad, i fjor ble det sølv.

– Vi håper på masse hjemmepublikum. Kanskje har vi en ørliten fordel ved at vi kjenner sanda på Koll Arena så bra? Men det kommer mange gode lag, vi må bare fokusere på vårt eget spill, sier jentene som startet med volleball for rundt seks år siden.

– Fotball ble litt kjedelig, volleyball er mye mer action. Og så finnes det ikke uavgjort i volley – man spiller til et lag vinner!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord