ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Skeid slått ut av cupen på hjemmebane

Skeids Johnny Buduson under andre runde i NM i fotball mellom Skeid og Lillestrøm på Nordre Åsen. Foto: Annika Byrde / NTB

Cupeventyret er over for Skeid etter 2-1 tap mot Lillestrøm søndag ettermiddag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.08.2021 kl 09:18

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Lagene møttes til den andre runden i cupen. Skeid gikk videre etter 2-0 seier mot Oppsal forrige søndag.

Første omgang på Nordre Åsen ble tett og jevn mellom hjemmelaget, som spiller i PostNord-ligaen, Elitserie-laget fra Romerike. Skeid yppet seg også ved flere anledninger. Blant annet ved stor sjanse i det 25. minuttet. Johnny Buduson får lagt inn til Abdul-Basit Ouro Agouda som skyter like over.

Lillestrøm er farlig frempå, særlig i de siste minuttene før pause. Da lagene kan gå i garderoben, står det 0-0.

Skeids Johnny Buduson vil ha frispark. Foto: Annika Byrde / NTB

I pausen sa kaptein for Skeid, Fredrik Tobias Berglie, til NRK at de var fornøyd med første omgang. Han la likevel ikke skjul på men at hjemmelaget gjerne vil ha mer ball, og at de må være mer nøye med de kontringssjansene de får.

ANNONSE

Målene kommer

LSK er mer på i andre omgang. I 51. minutt får Lillestrøms Hans Daniel Gustafsson lagt ballen inn til Tobias Svendsen. Han setter ballen i Skeid-nettet, og stillingen er 1-0 til gjestene fra Åråsen.

I 55. minutt kommer Øystein Vestvatn forbi foran mot LSK-målet, men blir revet ned av Lillestrøm-innbytter Ogbu Igoh og straffe til Skeid. Johnny Buduson setter en flott straffe, og det står 1-1 på Nordre Åsen i 58. minutt.

Lillestrøm farlig frempå ved flere anledninger, men Skeid forsvarer seg veldig godt. Skeid kommer også på noen gode contringer.

Frispark til Skeid i 77. minutt utenfor 16, Vestvatn blir dytta i ryggen. Frisparket går via Lillestrøm-spiller og til corner til Skeid. Som etterfølges av nok en corner og kjempesjanse i 79. minutt, Skeids Anders Johansen får headet mot mål, men like utenfor.

ANNONSE

1-1 og dommeren blåser, og klart for ekstraomganger på Nordre Åsen.

Ekstraomgangene

Skeids Dreni Ademaj kommer til sjanse like ut i den første ekstraomgangen, etter fint forarbeid av Simen Hestnes. Keeperen til bortelaget redder skuddet fra Ademaj.

I 96. minutt kommer kampens tredje mål og stillingen står 2-1 til Lillestrøm. Flott lang pasning fra Gjermund Åsen til Thormas Lehne Olsen, som lekkert demper ballen og triller den i Skeid-målet.

Ny sjanse Skeid i 101. minutt - et langskudd fra Simen Hestnes, men går over.

Lillestrøms Jonatan Braut Brunes (t.v.) i duell med Skeids Simen Hestnes og Fredrik Tobias Berglie. Foto: Annika Byrde / NTB

ANNONSE

Andre ekstraomgang og Skeid kommer til noen sjanser, særlig i 113. minutt, da Buduson får ballen ut til venstre kant og Dreni Ademaj, som fyrer av, men skuddet blokkert.

I 121. minutt, Abel William Stensrud får frispark, Dreni Ademaj legger inn, men ingen avgjørende skeidfot på ballen foran Lillestrøm-målet.

– Levde helt inn

Det er Skeid som har mest ball og presser mest i sluttminuttene. Etter iherdig innsats i to timer, blåses kampen av 2-1. Lillestrøm er videre i cupen.

Men Skeid skal ha for stor innsats og god underholdning på Nordre Åsen søndag kveld, i en cupkamp mellom et eliteserielag og et 2. divisjonslag.

Skeidtrener Gard Holme sa blant annet til NRK etter kampen:

ANNONSE

– Det ble hett og spennende - LSK ledet bare med ett mål. Jeg er veldig fornøyd med gutta som gjør en sånn match som dette. Men litt surt at vi ikke klarte å ro det helt i land, sa blant annet Holme som også er stolt av gutta.

Målscorer Johnny Buduson sa til NRK at Skeid kom nærere enn han hadde trodd:

– Men vi kunne scoret helt på slutten her, så det levde helt inn!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE