ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Skeid-spiller Maria (13) målte seg mot Norges beste fotballjenter

100 av Norges beste fotballjenter i alderen 14-16 deltar på Equinors talentleir i Porsgrunn. Blant dem er Maria Schjølberg (13) fra Skeid. Hun har fått tett veiledning fra NFFs landslagsskole. Foto: Maria Schjølberg

Maria Schjølberg (13) deltok denne uken på Equinor talentleir i Porsgrunn. Etter måneder med egentrening får Skeid-talentet endelig testet kreftene mot landets beste. – En skikkelig motivasjonsinnsprøyting, sier hovedpersonen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2020 kl 09:01

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

PORSGRUNN / NORDRE ÅSEN: Etter flere måneder med isolasjon og egentrening var endelig Norges fremste juniorer samlet med landslagskolen på Equinor talentleir. På leiren får Maria og de håndplukkede jentene tett oppfølging fra Norges Fotballforbund (NFF).

– Det betyr veldig mye for meg å delta på Equinor talentleir. Jeg har trent mye og jobbet hardt over lang tid, og det er motiverende å se at all treningen gir resultater. Jeg synes også det er spennende å møte de beste spillerne i mitt kull, sier hun i en pressemelding fra NFF og Equinor Morgendagens Helter.

Viktig og etterlengtet samling

Equinor talentleir er et viktig samlingspunkt for å spre motivasjon og spilleglede blant talentene, men også for å drive systematisk talentutvikling slik at jentene kan ta steget opp til Norges A-landslag i fremtiden. Fra Oslo deltar Maria fra Skeid, samt syv jenter fra Lyn og tor fra Vålerenga.

− På Equinor talentleir får spillerne utfolde seg blant de beste i landet, og jeg er imponert over nivået Oslo-jentene viser. Her er det lagt ned en vanvittig mengde innsats, og det er slike forbilder vi ønsker å heie frem til elitenivå, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter, i meldingen.

Høyaktuelle landslagspillere

På leiren deltar rundt hundre av de mest lovende fotballtalentene i Norge: J15- og J16-landslaget, et skyggelandslag bestående av talenter som er høyaktuelle for landslagsspill på J15, og to tropper med spillere fra J14.

ANNONSE

Resultater de senere år viser at norske u-landslag i alle årsklasser klatrer på de internasjonale rankingene, ifølge NFF. Håkon Grøttland, leder for spiller- og trenerutvikling i NFF, mener mye av grunnen til dette er langsiktig og målrettet arbeid med talentutvikling.

− De gode resultatene de siste årene inspirerer oss til å fortsette talentarbeidet, og vi er veldig glade for at vi også i år får gjennomført Equinor talentleir. Etter en tøff tid med mye egentrening og lite lagspill for jentene, får de endelig den tette og gode oppfølgningen de fortjener. Disse jentene har en lovende fremtid som fotballspillere, og vi forventer at flere av dem vil prestere på høyt internasjonalt nivå på sikt, sier Grøttland i pressemeldingen.

Forbundet opplyser at talentleieren, som vanligvis holdes i juni, er nøye tilrettelagt for å opprettholde smittevernreglene.

Fakta om Equinor talentleir for jenter 2020: 

  • Talentleir for Norges mest lovende fotballspillere mellom 14 og 16 år.
  • Arrangeres i perioden 3.-7. august på Urædds treningsfelt i Porsgrunn.  
  • Et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og Equinor sitt talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talentutvikling innenfor idrett, kultur og realfag. 
  • Øverste nivå i Norges fotballforbunds Landslagsskole, som har som mål å drive systematisk talentutvikling for å danne Norges fremtidige landslag. 

(Kilde: NFF og Equinor Morgendagens Helter)

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE