ANNONSE

Skeid-veteran gjenvalgt som president:

– Vi med bandykøller ble ikke tilgodesett på naturisen

VOLDSLØKKA: President Erik Hansen på kuntgresset til den nye is- og landhockeybanen på Voldsløkka, utstyrt med en hockey- og bandykølle. Foto: Privat

Han venter på kunstis på Nordre Åsen: – I mellomtiden vil nok mange i gult og svart, Skeids vinterfarger, også være å se på Voldsløkka, ifølge Erik Hansen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 13:37

ANNONSE

SAGENE: Erik Hansen (71) ble nylig gjenvalgt som president i Norges Bandyforbund for fjerde gang.

Hansen har bodd i Bydel Sagene de siste 40 årene. Derfor er det morsomt for ham at verdens første kombinasjonsanlegg med landhockey på kunstgress om sommeren og kunstis for bandy om vinteren, kom til Voldsløkka.

I tillegg er det stor innebandyaktivitet i Bjølsenhallen, forteller Hansen. Voldsløkka og Bjølsenhallen er arenaer for alle forbundets idretter; bandy, hockey og innebandy.

– De er i gangavstand for meg som bor ved Myraløkka. Det er også flott at Sagene IF er en av de svært få klubbene i landet som er aktiv i forbundets alle tre idretter, sier Erik Hansen.

Spilt 440 kamper for Skeid

Siste helg i september var Voldsløkka is- og landhockeybane arena for finalene i årets utendørsmesterskap i hockey. I slutten av oktober vil isen komme og bandyfolket inntar Voldsløkka.

– Det er blitt et flott anlegg, det første i landet spesielt tilrettelagt med kunstgress for hockey. Rett betegnelse er hockey. Internasjonalt heter det hockey og icehockey. At den andre islagidretten i Norge delvis har «tatt» hockeyens navn, er nå litt beklagelig. Sammen med Sagenes nye klubbhus har også norsk hockey fått en «hjemmebane» og en samlingsplass med kontor og møterom, noe bandyen overtar når isen er på plass.

Hansen har spilt 440 kamper kamper for Skeids A-lag i bandy. Og da han begynte å spille, var Skeid en ishockeyklubb på høyt nivå.

– Vi med bandykøller ble ikke tilgodesett så mye på Skeidbanens naturis. Men her på Voldsløkkas nedre to baner var det is og mye bandyfolk i den tiden. Sagene var en av toppklubbene i norsk bandy på 60- og 70-tallet. Håpet er selvsagt at Sagene skal ta seg opp igjen, med gutter og jenter på alle alderstrinn, med norsk bandy.

Venter på at Skeidbanen skal få is

Der hvor den nye is- og landhockeybanen nå ligger var gamle Voldsløkka matchbane. Her vant Hansen sin eneste «tittel» i fotball, på Skeids småguttlag som ble Oslo-mestere i 1961.

Hansen håper at også Skeid skal få den lenge lovede kunstisen på Skeidbanen. I mellomtiden vil nok mange i gult og svart, Skeids vinterfarger, også være å se på Voldsløkka i vinter. Selv er bandy-presidenten på skøyter en gang i uka med en gjeng unge og eldre bandyspillere til drilleparti på Voldsløkka-isen.

– Det er ikke farlig å være fysisk aktiv ute i friskluft om vinteren, sier han og håper mange vil bruke kunstisen også kommende vinter.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!