ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Sporveien og Ruter går imot Helsedirektoratets anbefalinger

I mars ble det innført flere smitteverntiltak på T-baner, trikk og busser omkring i landet. Nå oppheves den automatiske døråpningen av Ruter og Sporveien. Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix

Nå må reisende på T-banen i Oslo selv trykke på en knapp for å åpne dørene. Det går imot Helsedirektoratets anbefalinger.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Siden mars har dørene åpnet seg automatisk for å forebygge koronasmitte, men nå gjeninnføres normal rutine, som betyr at reisende selv må trykke på knappen, skriver Aftenposten.

Ifølge Ruter avsluttes tiltaket for å unngå slitasje på dørene.

– Det har medført slitasje på dørblader og mekanikk når de åpner seg på alle stopp. Kundene må altså nå trykke på dørknappene selv, men renholdet er styrket, skriver pressevakt Cathrine Myhren i Ruter.

Kommunikasjonsrådgiver Jan Rustad i Sporveien bekrefter dette og sier at to lag på tre personer har som jobb å vaske knapper på trikk, T-banetog og busser.

Verken Helsedirektoratet eller Folkehelseinstituttet vil anbefale å slutte med automatisk åpning av dørene.

ANNONSE

– Av smittevernhensyn er det lurt at man i størst mulig grad unngår felles berøringspunkter, skriver kommunikasjonsrådgiver Lars Marius Matre i Helsedirektoratet.

(©NTB)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE