Sagene Avis

Drama lille julaften:

Stakk kniv i halsen på mann

Nødetatene rykket natt til lille julaften i fjor ut til en adresse på Torshov. Foto: Berit Roald / NTB (Illustrasjonsfoto)

Statsadvokatene åpner for at den tiltalte mannen skal forvares etter den grufulle handlingen på Torshov.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2020 kl 12:47

TORSHOV: De brutale scenene utspilte seg i en leilighet på Torshov lille julaften i fjor. Hendelsen skal ifølge tiltalen mot mannen ha skjedd rundt klokken 01.00 på natta.

Mannen i 20-årene, som er bosatt i Troms, skal ha forsøkt å drepe en annen mann ved å stikke en kniv i halsen på ham. I tiltalen skriver påtalemyndigheten at han mislyktes fordi han ikke skadet vitale pulsårer. De legger også til grunn at den fornærmede raskt fikk førstehjelp.

Det var avisen Nordlys som omtalte saken først.

Måtte på sykehus

Den fornærmede mannen ble skrevet ut fra sykehus på julaften, en dag etter hendelsen. Da hadde han blitt påført ett tre centimeter langt stikk like i nærheten av en pulsåre. Skaden måtte behandles på sykehus og sys med to sting.

Statsadvokatene har i tiltalen mot mannen lagt ned en påstand om forvaring med tidsramme på seks år. Det er også nedlagt påstand om erstatning og oppreisning til den fornærmede.


Statsadvokat Irlin Irgens skal føre saken mot mannen i 20-årene som er tiltalt for drapsforsøk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hærverk og trussel i fengsel

Da mannen møter i Oslo tingrett, er han også tiltalt for å ha truet med å drepe en fengselsbetjent. Han skal dagen før ha ført over den tiltalte mannen til en sikkerhetscelle grunnet utagerende atferd.

I fengselet skal mannen i 20-årene også ved fire anledninger ha ødelagt gjenstander til en samlet verdi rett under 10.000 kroner. Det var blant annet TV, kjøleskap, vask og toalett, ifølge tiltalen.

Sagene Avis har ikke lykkes å komme i kontakt med den tiltalte mannens forsvarer.

Det er satt av tre dager til rettssaken i Oslo tingrett. Rettssaken starter 16. februar.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...