ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Stenger de bakerste dørene i trikken

Det er de elsdte av SL79-trikkene som har problemer med de bakerste dørene. De stenges inntil feilen er rettet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sporveien har problemer med enkelte av de eldste Oslo-trikkene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Fredag 29. juni melder Sporveien om utfordringen med trikkene:

«Bakerste dør (dør 4) på noen av SL79 trikkene våre vil være stengt fra fredag 29. juni og inntil videre. Stengingen gjøres fordi vi har funnet et funksjonsavvik på denne døren. Det fører til at vi tar den ut av drift til døren er blitt forbedret.

Vi understreker at dette på ingen måte påvirker den øvrige driftssikkerheten på SL79 – en trikketype som har tjent Oslo trofast i mer enn 35 år. Bakerste dør vil bli åpnet etter hvert som dørene har blitt forbedret på den enkelte trikken. Takk for hjelpen, takk for forståelsen og en riktig god sommer fra oss i Sporveien,» skriver de på Facebook.

I kommentarfeltet kommer det frem at det er SL79-trikkene som tilhører serie I som er rammet. SL79-trikkene ble levert i to serier: Den første serien består av 25 trikker, satt i trafikk fra 1982. De siste 15 trikkene kom i 1989, og omtales som serie II.

Trikk 108, fra den første serien av SL79-trikker, passerte 2 millioner kjørte kilometer i fjor høst. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

LES OGSÅ: I desember passerte trikk 108 to millioner kjørte kilometer. Det tilsvarer 50 ganger rundt jorda

Problemer

Tidligere i uka kunne vi fortelle at problemer med disse trikkene førte til at flere avganger på linje 11 og 12 ble kjørt med buss for trikk.

– Det utføres revisjon på enkelte funksjoner på noen av trikkene. Dermed skorter det på trikker som kan settes inn i trafikk, sa pressekontakt i Sporveien, Jan Rustad, på onsdag.

– Revisjon på enkelte funksjoner, hva vil det si?

– Det jobbes kreativt på verkstedene våre for å holde trikkene på et sikkerhetsmessig og forskriftsmessig nivå. Nå er det funksjoner på dørene som utbedres.

ANNONSE

– Så dette kommer av at vognparken er gammel?

– Det stemmer, sa Rustad.

Nye trikker fra 2020

Først i 2024 skal hele Oslos trikkepark være skiftet ut med nye trikker. Sporveien valgte nylig spanske CAF til å levere Oslos 87 ny trikker. De første kommer til testkjøring i 2020. Her kan du lese mer om de nye trikkene og se hvordan de ser ut!

Kjører du trikk i Grefsenveien, må du fra november belage deg på halvannet år med buss for trikk mellom Storo og Kjelsås. I denne perioden stenges også veien for biler. Les mer her!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE