Sagene Avis

Stenger gata til sommeren

Parken på Haaklous plass blir enhetlig i sommer. Kyrre Grepps gate (der bilene i bildet står) stenges i sommerhalvåret i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kyrre Grepps gate blir stengt over Haarklous plass, og politikerne gleder seg stort til sommeren.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2018 kl 10:31

TORSHOV: Det vedtok bystyret onsdag 21. mars. Det er riktignok snakk om en prøvestenging i sommerhalvåret. Vedtaket lyder:

«Bystyret ber byrådet prøvestenge Kyrre Grepps gate i sommerhalvåret 2018.»

Men praksisen skal så evalueres, med sikte på å gjøre gatestubben som deler parken på Haarklous plass i to, permanent bilfri.

Allerede i desember 2016 fremmet bydelsutvalget i Bydel Sagene et forslag om å stenge denne delen av Kyrre Grepps gate, for å binde de to delene av Haarklous plass sammen til én park.

Men det var med et innbyggerforslag fra beboere på Torshov at utviklingen i saken satte fart. Forslagsstillerne ønsket opprinnelig å stenge veien permanent.


Konsekvensene

Det er de potensielle trafikale konsekvensene av å stenge gata som vil avgjøre om tiltaket blir permanent. Det er en fare for at biltrafikk flyttes over til veier i området rundt. Samtidig pekes det på at denne strekningen har lav fart og lite biltrafikk i dag.

Det vises også til at det på Søndre Åsen bor mange barn og unge, og at det vil kunne skape et tryggere og mer levende parkområde dersom de to delene av Haarklous plass bindes sammen med grøntareal ved å stenge den aktuelle delen av Kyrre Grepps gate for biltrafikk.

Bystyrerepresentant, og medlem i bydelsutvalget i Bydel Sagene, Jørgen Foss (Ap), var mildt sagt entusiastisk da han entret talerstolen for å fremsnakke stengingen av Kyrre Grepps gate.

LES OGSÅ: Bydel Sagenes nye flebrukshus åpnet tidligere i år i Kyrre Grepps gate

Politisk entusiasme

– Dette er en skikeklig gladsak. Som politikere er det å skape gode lokalmiljøer noe av det viktigste vi gjør. Vi skal ikke bare lage steder der folk skal bo, men også steder der folk skal leve – fellesområder der unge og gamle kan møtes. Å se området rundt Haarklous plass omgjort fra et tirst og grått område, til en fin plass som folka har gjort til sitt, varmer et lokalt hjerte! sa Foss, og avsluttet:

– Vet du hva ordfører? Jeg gleder meg til sommeren!

Også Høyres Per-Trygve Hoff mente i bystyret at stengingen av gata er en god idé.

– Men Høyre mener det er verdt å se hvordan dette fungerer i prkasis. Fungerer dette bra for beboerne også i nabogatene i området, vil dett være et godt tiltak. Da får vi to grøntområder som vil bli ett sammenhengende område, sa Hoff.


MDG-representant Pål Thygesen stemte i og mente også stengingen vil skape et tryggere og mer helhetlig parkområde.

– På sikt håper jeg vi kan fjerne asfalten. Det vi skal se etter når vi evaluerer, er hvordan trafikken fungerer i gatene rundt. Stengingen har bred støtte i BU på Sagene. Jeg gleder meg til å se hvordan det blir.

Hele bystyret, unntatt Fremskrittspartiet, stemte for prøvestenging av gata.

Bra for barn og miljø

Vedtaket i bystyret onsdag gleder bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap).

– Jeg er veldig glad for at et nesten enstemmig bystyre stiller seg bak dette. Dette vil føre til en utvidelse av parken på Haarklous plass og vil være gunstig for parkbrukerne som krysser Kyrre Grepps gate, sier Stoltenberg, og minner om at BU hjertelig har har støttet opp om initiativet.


– Vi må være oppmerksomme på at en stenging av Kyrre Grepps gate for biltrafikk kan føre til økt trafikk i andre adkomstgater i nærhet av Haarklous plass. Derfor er det bra at vi prøvestenger gata i sommerhalvåret, og gjør en ny vurdering etter at vi har sett konsekvensene av tiltaket, sier han.

Stoltenberg mener stengningen vil være til glede for alle barna i området, for miljøet og alle andre.

– Så nå gleder jeg meg til sommer og sol på Haarklous plass.

LES OGSÅ:

Arbeiderpartiet vil åpne Sagene Bad før bystyreperioden er over

– Dette ble helt suverent! Arrangerte «Norsk kulturdag» på Torshov

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...