ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Stengt, én uke før Voldsløkka-konsert

Turveien rundt Voldsløkka er stengt med gjerder. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

En uke før Voldsløkka-festivalen er store deler av friområdet sperret av. Hva tror du det koster å få leid det store friarealet av kommunen, som kan ta imot 35.000 publikummere til helgen?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2017 kl 16:20

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: Allerede i helgen startet riggingen til Oslo Sommertid, festivalen på Voldsløkka som 2. juli topper plakaten med populære Marcus & Martinus, og finske Isac Elliot. Arrangementet retter seg mot et ungt publikum.

Festivalen har møtt lokal motbør, fordi informasjonen i forkant har vært dårlig, mener naboer. Også bydelspolitikere i Bydel Sagene stiller spørsmål ved hvorfor ikke beboerne er hørt i forkant av at det bli gitt tillatelse til å bruke området som konsertarena.

Denne uken var hele nordre del av Voldsløkka stengt av med gjerder. Turveien rundt grøntområdet, inkludert lekeplassen ved Biskop Heuchs vei var sperret av, rapporterte lesere mandag morgen.

Sperret inne

Nabo Jørgen Brun har tidligere, både i Nordre Aker Budstikke/Sagene Avis og Dagsavisen, stilt spørsmål ved prosessen i forkant av arrangementet, og det han kaller manglende informasjon. Til tross for beskjed om at riggingen skulle starte 25. juni, har naboene ikke fått vite mye om fremdriften.

– De har nå sperret oss inne med gjerde mot løkka. Det vil si sperret utgangen fra eiendommen vi bruker daglig - uten å informere om dette på forhånd, forteller han.

ANNONSE

– Og de har allerede hatt et før-show her, forrige søndag 18. juni. Med rigging av skjermer og høy lyd helt inntil hagene her i nord.

Brun viser til at arrangementet har blitt presentert som en éndagsfestival, både av arrangøren og av Bydel Sagene.

– At det må rigges både opp og ned til en festival, forstår alle. Men er det nødvendig å stenge hele området i så mange dager, spør han.

Han ber også om en vurdering av om Voldsløkka egentlig er egnet for denne typen arrangementer.

Venter 35.000 mennesker til Voldsløkka

Det skal være plass til nærmere 40.000 publikummere på området. Når Nordre Aker Budstikke sjekker mandag ettermiddag, er det ledige billetter i alle tre prisklasser, som spenner fra 495 til 800 kroner per stykk.

ANNONSE

Isa Emelia Ifarnes hos arrangør Atomic Soul vil overfor Nordre Aker Budstikke ikke opplyse om hvor mange billetter som er solgt så langt, men at de regner med 35.000 mennekser inne på området.

– Vi har startet med å rigge opp, og da det er et veldig stort område og mange ting som skal på plass er vi nødt til å stenge området allerede nå, skriver Ifarnes i en e-post til Nordre Aker Budstikke mandag, på spørsmål om hvorfor Voldsløkka er stengt allerede nå.

Parken vil være stengt helt fram til 6. juli, ifølge oppslag på gjerdene.

Den nedre delen av Voldsløkka-anlegget, med kunstgressbaner, vil ikke bli stengt, opplyser personell Nordre Aker Budstikke har snakket med på arenaen.

Rimelig?

Men hva koster det å leie det store friområdet til konserten 2. juli, hvor det allerede er i gang med rigging.

ANNONSE

– Leiesum for Voldsløkka i forbindelse med arrangementet Oslo sommertid er kr 500.000. Alle leieinntekter i forbindelse med slike arrangementer går tilbake til kommunen, til drift av parker, veier, idrettsanlegg eller lignende, sier pressekontakt Monica Thorud Olsen.

Videre at antall billetter begrenses av areal og antallet rømningsveier med mer. Arrangør må gi nærmere informasjon om hvor mange besøkende de ser for seg, eller det er plass til, når noen skal leie av kommunen.

LES OGSÅ: Satser tungt på skole og idrett på Voldsløkka

Penger i klubbkassa

Sagene IF har inngått en avtale med konsertarrangøren, og kan se fram til kjærkomne inntekter.

– Vi har en avtale med Oslo Sommertid og skal stille med omlag 340 frivillige som vi får godt betalt for, sier Vibeke Thiblin, leder i idrettsforeningen.

ANNONSE

klubbens hjemmeside går det frem at Sagene IF kan tjene hele 306.000 kroner for dugnadsinnsatsen under festivalen.

Setter Oslo på konsertkartet igjen

I november ble det kjent at Voldsløkka skal bli ny stor konsertarena, også som en erstatning for Valle Hovin.

– Med dette får Oslo en konsertarena som er stor nok til at Oslo igjen er med på det europeiske storbymarkedet, slik at de store artistene ikke drar forbi Oslo om sommeren, sa Peer Osmundsvaag, daglig leder i Atomic Soul, til Dagsavisen i november i fjor.

Misfornøyde naboer

Naboer har reagert sterkt på at de ikke har fått bli med i en høringsprosess i forbindelse med at nabolaget blir konsertarena.

– Med mange tusen nye innbyggere og studie- og arbeidsplasser i nærområdet har vi de siste årene sett en økt og endret bruk av fellesarealer som Voldsløkka. Økt bruk er supert, men da trenger vi samtidig en mer aktiv forvaltning som følger med på endringene, og følger opp de reglene de selv har laget. Her har vi alle – beboere, bydelen, foreninger og andre brukere – et ansvar for å høre hverandre og samarbeide.

– Eksempelvis opplever vi som bor her også fra tid til annen store arrangementer med høy musikk og alkohol som varer utover kvelden. Er dette også ok, eller har vi et potensial for forbedring av dialog og forvaltning her? sa Jørgen Brun til Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke tidligere denne måneden. Les hele saken her.

Lokalpolitiker: – Rart

Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap), uttalte også i samme sak, at han synes det var merkelig at ikke naboene fikk bli med i en høringsprosess.

– Voldsløkka eies og driftes av Oslo kommune og jeg synes det er rart om naboer ikke er varslet og gitt mulighet til å komme med sine innspill. Jeg vil derfor oppfordre kommunen til å lytte til naboene før man gir ny tillatelse til en ny konsert neste år. Jeg vil også som BU-leder ta opp dette med byrådet for å sikre at naboene vil få mulighet til å uttale seg, sa Stoltenberg.

Det er hans partifelle, kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen, uenig i.

– Jeg tror Oslo Sommertid på Voldsløkka blir et positivt tilskudd til byen. Dette gjennomføres av en stor og erfaren kulturentrepenør. Naboene har ikke krav på å bli tatt med på høring når kommunen leier ut, har Hansen tidligere uttalt til Dagsavisen.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE