Sagene Avis

– Støvet svever som en sky her

HAARKLOUS PLASS: Det klages over mye støv i gatene rundt Haarklous plass. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

En leser reagerer på mye støv i gatene rundt Haarklous plass, og mener dette burde prioriteres med tanke på alle barn, eldre og syke som er i området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.04.2019 kl 13:15

TORSHOV: - De vasket hele Kyrre Grepps gate 1. april, siden har ingen sett dem. Støvet svever som en sky her. Over kirkeparken, Haarklous plass, i «skilpaddeparken» og Roveruds gate er ekstra ille, sier Charlotte Aronsen.

Hun tenker mye på alle de små barna, som går og puster inn alt dette støvet hver eneste dag.

– Så mange små barn, gamle og syke som vi har rundt her, synes jeg virkelig dette burde prioriteres foran alt annet. Ingen spyler fortau lenger, de bruker løvblåsere, noe som gjør det enda verre fordi det er så tørt. Jeg mener dette er såpass viktig, det er tross alt lufta vi puster.

Presseansvarlig Bymiljøetaten, Monica T. Olsen, forteller at løvblåsere brukes til å blåse løv og skitt fra kantene utenfor veien eller fortauet og inn mot der det skal vaskes, slik at man får rengjort også et stykke utenfor selve veiarealet.

– Deretter feies og spyles det. Både veien og fortauet skal vaskes. Dersom man mener at rengjøringen er mangelfull ber vi om at det meldes inn til oss via vår app BYMelding eller bymelding.no. Da vil vi foreta en kontroll og se om rengjøringen er utført slik den skal.


Alle gater, fortau, gangveier og sykkelveier i byen vaskes på våren, fram mot 17. mai. Planen for når de ulike gatene tas ligger på kommunens nettside, forteller hun videre.

– Dersom gaten ikke står i listen er det fordi den allerede er rengjort. De andre gatene som nevnes her er enda ikke vasket. Roveruds gate er planlagt 3. mai og Haarklous plass er satt opp 29. april. Selv om det er et stort maskineri som er i sving, er det enormt mange gater som skal rengjøres, og det tar noe tid å komme gjennom alle. Heldigvis er vi godt i rute for å bli ferdige med årets vårrengjøring i god tid før nasjonaldagen, sier Olsen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...