ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Frykter for smittesporingen:

– Synes det er flaut å sette venner i karantene

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) frykter for smittesporingsarbeidet i Oslo. Mandag redergjorde han for koronasituasjonen i hovedstaden på en pressekonferanse i rådhuset. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er en utfordring, erkjenner byrådsleder Raymond Johansen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO RÅDHUS: På mandagens pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen i Oslo uttrykte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at han var bekymret for smitteoppsporingen.

– Vi er løpende bekymret for smittsporingsarbeidet, som er en del av suksesskriteriene, både antallet som jobber der og om folk faktisk vil oppgi kilden eller hvem de man har vært i kontakt med, sa en alvorspreget byrådsleder.

– Flaut

Johansen understreker at han ikke tror det gjelder spesielt for ungdom.

– Det vi har hatt mer utfordringer med, er å oppgi folk som må i karantene som mister jobben sin og ikke har annen inntekt. Det er en utfordring, sier byrådslederen og legger til:

ANNONSE

– Noen synes det er flaut å oppgi og sørge for at litt perifere venner blir satt i karantene.

– Hvor bekymringsverdig er det?

– Mister vi kontroll på smitteoppsporingen, er det lett å miste kontroll på smitten. Det gjøres en fantastisk jobb på bydelsnivå med å få kontroll på smitten. Jeg er bekymret både for om det er nok resurser til å drive smittesporing og at folk faktisk oppgir de man har hatt kontakt med, medgir han.

– Helt annen situasjon enn i mars

Byrådslederen sier han har blitt klar over og mer opptatt av tendensen den siste måneden.

ANNONSE

– I mars hadde folk hatt kontakt med tre-fire. Nå opplever vi at ungdom kan ha hatt kontakt med hundre. Det er en helt annen situasjon vi er i nå enn i mars, spesielt når det gjelder smittesporing. Arbeidet er mer komplisert, forklarer Johansen.

Det var innført strengere tiltak også på pressekonferansen til byrådet mandag for å sørge for tilstrekkelig avstand mellom byrådene og media. Foto: Christian Fredrik Borg

Byrådslederen forteller at han var på besøk i en annen kommune der smittede fra et annet land nektet å oppgi nærkontakter.

– De måtte gå inn på passasjerlister for å se når de hadde kommet til Norge.

Oppfordring

Samtidig retter byrådslederen en ekstra pekefinger mot svart arbeid.

ANNONSE

– Det er en del av de som kommer hit, som jobber svart. Da er det mer komplisert av flere grunner å oppgi hvor du er, sier Johansen, før han kommer med en oppfordring:

– Ikke ta igjen noe nå. Hva som skjer med overholdelse av karanteneregler for dem, er ikke lett å si.

– Skiller noen bydeler seg ut eller er det en utfordring over hele byen?

– Det tror jeg er jevnt fordelt, avslutter byrådsleder Johansen.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE