Sagene Avis

Synger julen inn med CC Cowboys

JULEKONSERT: Retro gleder seg til metodistkirkens julekonsert på søndag. Foto: Janina Lauritsen

Bjølsen metodistkirke inviterer til «årets høydepunkt», søndag 16. desember.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Det er onsdag kveld og de kjente tonene fra «Little drummer boy» strømmer fra metodistkirken på Bjølsen. Retro-koret er i full gang med å forberede seg til kirkens julekonsert, 16. desember klokken 18.00.

– Det er så innmari kult å være alle korene på scenen, det blir et fellesskap, forteller kormedlem Kirsti Dahl Johansen.

Hun og resten av koret skal synge tre sanger, i tillegg til et fellesnummer med koret Signatur.

Julekonserten er en kjær tradisjon for korene, og er et av kirkens høydepunkter i løpet av året.

– I fjor hørte jeg noen jenter på første rad si: Åh, dette skal vi gjøre hvert år!

Forventer full kirke og julestemning

Det blir en tradisjonell julekonsert, det har kirken hatt i alle år. Og det har alltid vært mye sang og musikk i denne menigheten. I tillegg til tradisjonelle og kjære julesanger, kan det nok dukke opp en og annen sang du kanskje ikke forbinder med jul.

– Signatur skal synge CC Cowboys, det er en sjeldenhet i en julekonsert i kirka. Vi skal også synge mer kjente julesanger som skaper den gode julestemningsfølelsen, sier dirigent og musikalsk leder for begge korene, André Storeng.

– Vi serverer gløgg utenfor kirken før konserten og vi setter alle kluter til. Det blir stappfullt! fortsetter Dahl Johansen.

I tillegg til Retro, Signatur og flere solister, skal Bjølsen skolekor være med.


– Det er så koselig, det skaper en ekstra god stemning, syns Retro-medlem Pia Skjørshammer.

Etter konserten blir det servert gratis kake og kaffe.

Derfor heter de Retro

Kirsti Dahl Johansen i Retro-koret har tidligere fortalt Sagene Avis at Retro startet som et prosjektkor i 2014.

– Vi begynte med Dylan-repertoar, så fortsatte vi med Elvis-gospel, og i den senere tid har vi jobbet med Cohen. Nå føler vi at vi har etablert oss som kor og at konseptet og stilen er «retro», derav navnet, sa Dahl Johansen i fjor.

Hun la også til at koret verdsetter sangglede og å ha det gøy sammen, fremfor perfeksjonisme.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...