Sagene Avis

Takker for seg etter ni år

ENGLEBARN: Janne K. Adolfsen og Grete Sexe byr på boller, kaffe og salg siste åpningsdag. Foto: Janina Lauritsen

– Vi har fått mange gode ord i det siste, men kundene er nok mer lei seg enn det vi er, sier Janne K. Adolfsen og Grete Sexe.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BJØLSEN: Etter å ha drevet Englebarn i snart ni år, takker Janne og Grete for seg.

– Våre egne barn har vokst seg ut av butikken. Nå er vi klare for å gjøre noe nytt, selv om vi ikke vet hva. Vi er ledige på markedet.

– Dette er trist altså, sier en dame som kommer inn i butikken mens lokalavisa er på besøk.

Men eierne selv tar det med et smil. Dette har de jo tross alt valgt selv.

– Krevet god planlegging

– Vi har planlagt å gi oss i et år. Dette har krevet god planlegging, vi gjør jo innkjøp et halvt år i forveien. Vi har fått mange gode ord i det siste, men kundene er nok mer lei seg enn det vi er, sier Adolfsen før Sexe legger til:


– Det er kanskje derfor vi har holdt på så lenge, siden vi er så gode til å planlegge.

De startet først med englebarn.no i 2010, med et ønske om å skape en butikk der gode kvalitetsklær til barn i økologiske og naturlige kvaliteter sto i sentrum. Så åpnet de butikk i Mogata, før de flyttet til større lokaler i Bentsebrugata. Med flyttingene vokste også sortimentet, og de gikk fra å være en barnebutikk til å også selge varer til voksne. Men fokuset har alltid vært en samvittighetsfull og økologisk handel.

– Vi startet i motsatt retning av alle andre. Vi begynte med nettbutikk, så har det bare vokst seg større og større. Mange har spurt om vi ikke vil fortsette med kun nettbutikken, men det krever enda mer jobb. Det er ikke til å stikke under stol at det har vært mye jobb med Englebarn. Vi sitter med jobb på kveldstid, i helger og i ferier.

Startet Sagene handelsforening

Da Englebarn startet var det ikke det fine samarbeidet mellom butikkene i bydelen, slik det er nå. Men i 2015 dro de med seg Anne Britt Granaas og startet Sagene handelsforening.

– Vi kan vel si at vi har vært primus motor der. Det har vært en utrolig spennende reise å se hvor godt samarbeid det har blitt mellom nærbutikkene. Vi sender kunder til hverandre, er lojale og støtter hverandre.


Damene roser bydel Sagene, både administrasjonen, befolkningen og alle de andre butikkene.

– Dette er en veldig fin bydel, vi vil gi en stor takk til alle!

Vil savne de gode samtalene

– Hva vil dere huske best fra tiden med Englebarn?

– Alle de gode kundene. Vi har hatt utrolig mange gode relasjoner, vi har fulgt kunder fra de ble gravide og til de fikk nummer to. Og det har vært veldig gøy å plukke nye varer!

Adolfsen og Sexe har hatt mange spennende diskusjoner og samtaler med kundene opp gjennom årene. Denne daglige biten vil bli et stort savn, forteller de.


– Vi har fått et personlig forhold til kundene, men det gjør man jo i en liten butikk, spesielt når eierne står her selv.

Siste dag for Englebarn blir lørdag 26. januar.

– Da serverer vi boller og kaffe og man kan gjøre noen kupp, da skal de siste varene ut.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...