ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Aksjon skolestart:

Tatt i 144 km/t i 60-sonen

AKSJON SKOLESTART: Tirsdag 27. august utførte Oslo politi en trafikkontroll i forbindelse med Aksjon skolestart, ved Sagene skole. Foto: Janina Lauritsen

– Vi ønsker at folk skal ta ansvar og vise hensyn for de myke trafikantene. De fleste gjør det, men det er også veldig mange som ikke har de tankene, sier politioverbetjent Finn Erik Grønnli.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2019 kl 19:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO/SAGENE: Oslo politidistrikt vil gjøre området til verdens tryggeste hovedstadsområde for skolebarn, og gjennomførte Aksjon skolestart fra 19. til 30. august.

– Oslo-politiets ønske er å skape et trafikksikkert miljø for barna i sin ferd til og fra skolen, samt å endre trafikkatferden. Overordnet mål er ingen drepte og skadde i trafikken, sa politioverbetjent Finn Erik Grønli som leder Trafikkorpset i Oslo, i en pressemelding før aksjonsstart.

Aksjon skolestart retter seg mot trafikken rundt skoler i distriktet og fordeler seg både i byens sentrum, i øst og i vest. Mange skoleveier blir besøkt hvert år, og politiet har legger spesielt vekt på kontroll i forbindelse med sikring av barn i bil, bruk av bilbelte, vikeplikt for fotgjengere i gangfelt, avstand til forankjørende og førers mobilbruk under kjøring. Promillekontroller blir prioritert i hele aksjonsperioden.

Kontroll ved Sagene skole

Tirsdag 27. august hadde politiet trafikkontroll på Ring 2, rett ved Sagene skole.

– Det går mest i mobilbruk, og noen tilfeller av manglende bilbelte. Det har vært sjåfører uten gyldig førerkort og én sjåfør med promille. Det verste må være promillekjøring, men det er heldigvis ikke så mange av dem. Det var også en bil hvor det satt fire usikrede voksne i baksetene, sier politibetjent 3, Stein Strømsnes.

ANNONSE

Det er også flere biler som blir avskiltet på grunn av manglende EU-godkjenning eller avgift, mens lokalavisa er innom.

På en aksjonsdag kontrollerer politiet rundt 250 biler.

– Noen tar vi inn bare for å undersøke og noen har blitt observert lenger bort i gata, sier Strømsnes.

Her kan du se hvordan det gikk med bilistene på Sagene i fjor

62 anmeldelser

Den siste aksjonsdagen, fredag 30. august ved lunsjtider, har 111 av byens 116 barneskoler blitt besøkt.

ANNONSE

Politioverbetjent Finn Erik Grønnli forteller Sagene Avis at det så langt i Oslo har blitt tatt beslag av 15 førerkort, 62 har blitt anmeldt og de har kontrollert fire ruspåvirkede. Det har blitt gitt 733 forenklede forelegg, hvorav 509 for ulovlig mobilbruk og 160 på grunn av hastighet. Det har blitt gitt 169 gebyrer, 156 av dem på grunn av manglende bilbelte, og 36 biler har blitt avskiltet.

– Vi har vært borti alt mulig. Folk kjører uten førerkort og en ble tatt uten førerkort for fjerde gang. En sjåfør kjørte 144 km/t i 60-sonen, en i 86 km/t i 40-sonen og to ble pågrepet i en narkotika-situasjon på Tøyen. Der ble det tatt beslag av et betydelig kontantbeløp og noen gram heroin, sier Grønnli.

Alt dette har et stort skadepotensiale med fatale følger, forteller han.

– Ruspåvirkning er selvfølgelig ekstra ille. Vi ønsker at folk skal ta ansvar og vise hensyn for de myke trafikantene. De fleste gjør det, men det er også veldig mange som ikke har de tankene. Og det er mye mobilbruk. Det tar oppmerksomheten vekk fra det du holder på med, som er å kjøre bil. Påkjørsel bakfra er på topp i Oslo, jeg tror mobilbruk er en medvirkende faktor. Vi lever litt for hektisk. Vi har stort sett hele livet på mobilen, vi får jo abstinenser av å ikke ha sjekket telefonen på 30 sekunder.

Aksjon skolestart er et tverrfaglig samarbeid hvor blant annet Oslo politidistrikt, Oslo kommune, Bærum kommune, Asker kommune, Statens Vegvesen og Trygg Trafikk deltar. Målet er å øke sikkerheten på skoleveien og gjøre innbyggerne klar over at det er skolestart.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE