ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Thanuya fra Sagene er ungdomslegat i Nepal

Thanuya Sivanantharajah, nummer to fra venstre bakerst, er ungdomslegat i Røde Kors, her med flere fra organisasjonen, på plass i Nepal. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Vi i Røde Kors har sørget for opplæring for nærmere 300 ungdommer i Nepal.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2018 kl 08:42

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Thanuya Sivanantharajah (24) er oppvokst på Sagene. Hun er ungdomsdelegat i Nepal, for Røde Kors, og jobber med unge frivillige og lokale distriktskontorer for å utvikle aktiviteter, styrke ungdommenes ferdigheter og kunnskaper for å møte behovene hos de mest sårbare i samfunnet. Her forteller Thanuya fra arbeidet i Nepal, hvor hun også er på oppdrag med Camilla Rodø. Jentene skal være i Nepal i rundt ni måneder.

Røde Kors jobber tett med nasjonalforeninger verden over. Et nøkkelord i arbeidet til Røde Kors er lokale frivillige. Med 186 nasjonalforeninger verden over, utgjør rundt 97 millioner de frivillige.

I tillegg er det delegater ute på oppdrag, som jobber for å styrke bærekraftigheten i de lokale aktivitetene.

I Nepal jobber ungdomsdelegatene, som meg selv, tett med frivillige ungdommer gjennom å ivareta og styrke bærekraftige aktiviteter. En av fremgangsmetodene er å opprette en frivillig ungdomsgruppe. De frivillige i ungdomsgruppen læres opp til å bli tilretteleggere for ulike aktiviteter, deriblant formidling av Røde Kors bevegelsen og regler i krig (IHR).

Hvilke egenskaper trenger en Røde Kors frivillig? bildet er tatt under en Røde Kors bevegelsetrening. Foto: PRIVAT

ANNONSE

Opplæringsmateriale blir deretter oversatt fra engelsk til nepali av unge frivillige.
Dermed kan ungdomsgruppen lære opp andre frivillige på det lokale språket, slik at dette kan
bli bærekraftig når ungdomsdelegatene returnerer til Norge.

I løpet av fire måneder har vi, ungdomdelegatene, og gruppen forøvrig sørget for opplæring for nærmere 300 ungdommer. Kunnskap og erfaring til de frivillige deles gjerne over en kopp te, dagligdagse gjøremålene settes til side og de frivillige går sammen i en stor frivillig dugnad. Sammen drar de nytte av og for hverandre.

Ungdomsgruppen og de frivillige er bærebjelken i det bærekraftige feltarbeidet. Vi er Røde Kors, og bruker tid, ressurser og som har den humanitære krisen på nært hold, og ivaretar de bærekraftige aktivitetene.

Thanuya Sivanantharajah - ungdomsdelegat i Nepal, fra Røde Kors

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE