Sagene Avis
Seksjonsheader

Thanuya fra Sagene er ungdomslegat i Nepal

Thanuya Sivanantharajah, nummer to fra venstre bakerst, er ungdomslegat i Røde Kors, her med flere fra organisasjonen, på plass i Nepal. Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: – Vi i Røde Kors har sørget for opplæring for nærmere 300 ungdommer i Nepal.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2018 kl 08:42

Thanuya Sivanantharajah (24) er oppvokst på Sagene. Hun er ungdomsdelegat i Nepal, for Røde Kors, og jobber med unge frivillige og lokale distriktskontorer for å utvikle aktiviteter, styrke ungdommenes ferdigheter og kunnskaper for å møte behovene hos de mest sårbare i samfunnet. Her forteller Thanuya fra arbeidet i Nepal, hvor hun også er på oppdrag med Camilla Rodø. Jentene skal være i Nepal i rundt ni måneder.

Røde Kors jobber tett med nasjonalforeninger verden over. Et nøkkelord i arbeidet til Røde Kors er lokale frivillige. Med 186 nasjonalforeninger verden over, utgjør rundt 97 millioner de frivillige.

I tillegg er det delegater ute på oppdrag, som jobber for å styrke bærekraftigheten i de lokale aktivitetene.

I Nepal jobber ungdomsdelegatene, som meg selv, tett med frivillige ungdommer gjennom å ivareta og styrke bærekraftige aktiviteter. En av fremgangsmetodene er å opprette en frivillig ungdomsgruppe. De frivillige i ungdomsgruppen læres opp til å bli tilretteleggere for ulike aktiviteter, deriblant formidling av Røde Kors bevegelsen og regler i krig (IHR).

Hvilke egenskaper trenger en Røde Kors frivillig? bildet er tatt under en Røde Kors bevegelsetrening. Foto: PRIVAT


Opplæringsmateriale blir deretter oversatt fra engelsk til nepali av unge frivillige.
Dermed kan ungdomsgruppen lære opp andre frivillige på det lokale språket, slik at dette kan
bli bærekraftig når ungdomsdelegatene returnerer til Norge.

I løpet av fire måneder har vi, ungdomdelegatene, og gruppen forøvrig sørget for opplæring for nærmere 300 ungdommer. Kunnskap og erfaring til de frivillige deles gjerne over en kopp te, dagligdagse gjøremålene settes til side og de frivillige går sammen i en stor frivillig dugnad. Sammen drar de nytte av og for hverandre.

Ungdomsgruppen og de frivillige er bærebjelken i det bærekraftige feltarbeidet. Vi er Røde Kors, og bruker tid, ressurser og som har den humanitære krisen på nært hold, og ivaretar de bærekraftige aktivitetene.

Thanuya Sivanantharajah - ungdomsdelegat i Nepal, fra Røde Kors

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...