ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Til minne om Jon Gjønnes

Jon Gjønnes døde 6. april 2021, 90 år gammel. Han bisettes 19. april. Foto: IUCr / Creative Commons - attribution

NEKROLOG: Det var med sorg vi mottok budskapet om at vår gode partifelle Jon Gjønnes var gått bort, 6.april 2021, 90 år gammel.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Jon var fysiker og professor av yrke og sosialdemokrat til sinns. Det var gjennom hans brennende engasjement for Arbeiderpartiet vi ble kjent med Jon.

Jon var glødende opptatt av å redusere forskjellene og utjevne levekår. Verktøyet fant han i politikken, gjennom klok kommunal styring og gode tjenester til dem som trenger velferdssamfunnet mest. Lokalpolitikken stod hans hjerte nært og allerede i 1972 ble han valgt inn i kommunestyret i Bærum. Da han i perioden 1979 til 1981 endte i regjeringsapparatet så var det naturlig nok i kommunaldepartementet. Da som politisk rådgiver.

Engasjementet fulgte ham hele livet. Da han ble pensjonist, tok han på nytt initiativ til å gjøre en innsats for partiet. Med et fortsatt stort hjerte for lokalpolitikken kom han inn i bydelsutvalget i Sagene bydel i 2003 for Arbeiderpartiet. Han var nestleder i Helse- og sosialkomiteen og tema som bedre boforhold for dem i kommunale boliger og en bedre eldreomsorg ble noen av hans hjertesaker. Da han perioden etter ville slippe til yngre krefter på lista, han var tross alt 77 mente han, gikk han inn som nestleder i eldrerådet.

Jon deltok aktivt i lokallagets aktiviteter og var en viktig kilde for kunnskap og erfaring. Når sakene ble vel komplekse og utfordrende, skulle det bare et søkende blikk mot Jon før han kom med kloke refleksjoner og råd på hvordan vi kunne løse eller argumentere for en sak. Det var gjerne samtalene over et glass etter et møte i bydelsutvalget som var de mest spennende, rent politisk. Han var alltid klar for en diskusjon, alle tema var interessante. Han delte og vi lærte alltid masse..

Vi i Sagene Arbeiderparti vil minnes Jons raushet og milde åsyn. Alltid imøtekommende og hyggelig å snakke med. Jon Gjønnes er et medlem som vil bli savnet.

ANNONSE

Takk for lang og god tjeneste for Sagene Arbeiderparti.

Jon Gjønnes bisettes mandag 19/4 kl 14.30 ved Vestre gravlund, nye kapell.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE