Sagene Avis

Til minne om Jon Gjønnes

Jon Gjønnes døde 6. april 2021, 90 år gammel. Han bisettes 19. april. Foto: IUCr / Creative Commons - attribution

NEKROLOG: Det var med sorg vi mottok budskapet om at vår gode partifelle Jon Gjønnes var gått bort, 6.april 2021, 90 år gammel.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Jon var fysiker og professor av yrke og sosialdemokrat til sinns. Det var gjennom hans brennende engasjement for Arbeiderpartiet vi ble kjent med Jon.

Jon var glødende opptatt av å redusere forskjellene og utjevne levekår. Verktøyet fant han i politikken, gjennom klok kommunal styring og gode tjenester til dem som trenger velferdssamfunnet mest. Lokalpolitikken stod hans hjerte nært og allerede i 1972 ble han valgt inn i kommunestyret i Bærum. Da han i perioden 1979 til 1981 endte i regjeringsapparatet så var det naturlig nok i kommunaldepartementet. Da som politisk rådgiver.

Engasjementet fulgte ham hele livet. Da han ble pensjonist, tok han på nytt initiativ til å gjøre en innsats for partiet. Med et fortsatt stort hjerte for lokalpolitikken kom han inn i bydelsutvalget i Sagene bydel i 2003 for Arbeiderpartiet. Han var nestleder i Helse- og sosialkomiteen og tema som bedre boforhold for dem i kommunale boliger og en bedre eldreomsorg ble noen av hans hjertesaker. Da han perioden etter ville slippe til yngre krefter på lista, han var tross alt 77 mente han, gikk han inn som nestleder i eldrerådet.

Jon deltok aktivt i lokallagets aktiviteter og var en viktig kilde for kunnskap og erfaring. Når sakene ble vel komplekse og utfordrende, skulle det bare et søkende blikk mot Jon før han kom med kloke refleksjoner og råd på hvordan vi kunne løse eller argumentere for en sak. Det var gjerne samtalene over et glass etter et møte i bydelsutvalget som var de mest spennende, rent politisk. Han var alltid klar for en diskusjon, alle tema var interessante. Han delte og vi lærte alltid masse..

Vi i Sagene Arbeiderparti vil minnes Jons raushet og milde åsyn. Alltid imøtekommende og hyggelig å snakke med. Jon Gjønnes er et medlem som vil bli savnet.


Takk for lang og god tjeneste for Sagene Arbeiderparti.

Jon Gjønnes bisettes mandag 19/4 kl 14.30 ved Vestre gravlund, nye kapell.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...