Sagene Avis

Neste år kan det bli enklere å spille i parkene

ByBoks-konseptet går ut på at du kan leie baller, leker og grill der du skal utføre aktivitetene. Fra venstre: Simon Isaksen, Mads B. Nakkerud i Bydel Sagene og Frédéric Heitmann-André. Foto: Janina Lauritsen

Hva gjør du når du har veldig lyst til å spille noe i parken, men ikke har utstyret? Eller kanskje du ikke orker å drasse det med deg hele dagen? Det vil Simon Isaksen og Frédéric Heitmann-André hjelpe til med.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2020 kl 13:38

BYDEL SAGENE: – Vi kompisene er ofte ute og spiller spill, men det er alltid litt stress å finne ut hvem som skal ta med hva. En gang vi var ved Frysja, så hadde vi glemt volleyball. Da tenkte vi på hvor kult det hadde vært å kunne leie en der, sier gründerne bak ByBoks, Simon Isaksen og Frédéric Heitmann-André.

De har utviklet et konsept som går ut på en selvbetjent boks hvor man kan leie parkleker og griller. En prototype ble testet et par uker i Iladalen og Mølleparken i sommer, og nå er de i dialog med bydelen om å inngå et samarbeid for å få plassert ByBoks rundt omkring i bydelen.

Testperioden viste seg å bli en suksess.

– Vi bygde boksen selv, og vi fant ut at dette var ganske populært. Tilbudet traff bredere enn vi tenkte, det var over 50 tilfeller av leie, fordelt på Iladalen og Mølleparken.

Til neste år vil de sette ut videreutviklede bokser, hvor man skal scanne en QR-kode for å få leid lekene.


– Vi ønsker også å leie ut griller, da engangsgriller er et problem. Vi tenker enten en gassgrill eller grill med bærekraftig kull. Det blir tillitsbasert, slik at folk tar med seg kun det kullet de trenger. Så vil vi gjerne engasjere ungdommer til sommerjobb for å fikse og vaske grillene.

Slik så testboksen fra i sommer ut. Den endelige boksen vil ha plass til én leke, være mer robust og ha et vindu som viser innholdet. Foto: ByBoks

Satser på 50 bokser

Nå er Isaksen og Heitmann-André i full gang med å få til finansieringen av prosjektet, og målet er å lansere ByBoks i mai 2021. Da håper de å ha 50 bokser i Oslo, og kanskje 10-20 av dem i bydel Sagene.

– Dette er noe folk ønsker, nå skal vi gjøre det enda bedre. Vi setter pris på at Bydel Sagene gir oss tillatelse til å gjøre dette. Det er veldig bra det er samarbeidsvilje.

De skal ut på befaring sammen med bydelen i oktober, og da vil de bestemme stedene hvor boksene kan plasseres.


Foreløpig ser de på disse stedene som interessante:

  • Iladalen park (basketball, boccia/petanque, bordtennis, kubb, frisbee, grill)
  • Haarklous park (grill, kubb, frisbee, bordtennis, volleyball
  • Bjølsenparken (Grill, kubb og frisbee)
  • Lilleborgbanen (Volleyball)
  • Arne Gjestis plass, utenfor Sagene Samfunnshus (bordtennis)

– Det er en leke per boks, et vindu viser boksens innhold og vi setter boksene der lekene skal utføres, slik at det blir enkelt å forstå. Man betaler med Vipps, du trenger ikke å skrive inn informasjonen din eller laste ned en app. Man kan bruke ti sekunder på å åpne boksen.

Slik ser gründerne for seg at den endelige ByBoksen vil se ut. Foto: ByBoks

Kostnadene av prosjektet skal ikke falle så mye på brukerne, tenker de. De vil heller holde lånekostnadene lave og bruke midler fra sponsorer og kommunen. Prisene er ikke helt bestemt ennå, men tanken om en vennlig pris er fast. Foreløpig kan de se for seg at prisen kan ligge på rundt 29 kroner for to timers leie.

– Det er relativt billig i stedet for å kjøpe utstyret. Det er også tungvint å eie noe man kanskje spiller to til tre ganger i året.

Bydelen falt for idéen

Bydel Sagene falt for idéen, etter at Isaksen og Heitmann-André presenterte konseptet i et møte.

– Vi er positive. Jeg pleier å si at parkene våre har tre rom og kjøkken. Dette vil styrke aktivitetsrommet, og det er bra at parkene blir enda mer brukt, sier park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, Mads B. Nakkerud.

Nå skal bydelen og ByBoks snakket med BUA og Sagene Frivilligsentral, for å diskutere koordinering av tilbudene.

– Vi skal finne ut av hva som er mest hensiktsmessig med tanke på plassering. Men ByBoks er jo også utenfor BUAs åpningstider, sier Nakkerud.


– Vi tror dette vil komplimentere BUA, legger Isaksen og Heitmann-André til, og fortsetter:

– Vi setter pris på folk som Mads, som er fremoverlent.

De forteller videre at de tror tilbudet vil være med på å aktivisere flere folk i bydelen.

– Lek er sunt og sosialt! Vi begynner med utleie av leker folk kjenner til – basketball, volleyball, grill, kubb, bordtennis, boccia og frisbee. Så kan vi introdusere nye leker etter hvert. Terskelen er nok lavere for leie enn for kjøp, når du ikke har prøvd lekene før.

Beboere i bydelen har tidvis uttrykt sin fortvilelse over bråk i parker og ballbaner på kvelds- og nattestid, men dette vil nok ikke bli et større problem med ByBoks, mener de.

– Vi kan skrive parkenes åpningstider på boksene. Og hvis det er et problem med nattestøy, vil vi ha tider for når man kan leie lekene. Vi er opptatt av å ha et godt samarbeid med bydelen, sier de.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...