ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Tips til aktiviteter i vinterferien

Full fart eller helt i ro? Det er mange aktiviteter å finne på for dem som er hjemme i vinterferien. Foto: Pexels / Pixabay.com (illustrasjon)

Det er nok av ting å gjøre med den yngre garde selv om dere skal være hjemme i vinterferien!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: ...og du trenger ikke reise langt. Her har vi samlet et utvalg aktiviteter som foregår i nærheten av bydelene Nordre Aker og Sagene den kommende helgen og i vinterferieuka, 17. til 25. februar.

Marka

Endelig har vi fått en skikkelig snøvinter igjen i Oslo. Det betyr at dere kan kose dere med ordentlige vinteraktiviteter i egen by. Lag en snømann i hagen eller i parken.

Det ser foreløpig ut som at kuldegradene holder stand gjennom helgen og vinterferieuka. Det er til og med meldt flere soldager. Så da er det bare å pakke solbriller og appelsin i sekken og legge ut på tur.

Langrenn

Hva med å prøve skiene i marka? Bymiljøetaten og Skiforeningen preparer milevis med skiløyper. Gå eller ta 51- eller 54-bussen til Brekke og gå innover Maridalen eller opp mot Ullevålseter. Start ved Sognsvann, Grinda på Korsvoll, ta 11-/12-trikken og gå fra Langsetløkka på Kjelsås, fra Grefsenkollen eller inn ved Akebakkeskogen/Grefsenkollveien. Mulighetene er nesten ubegrensede.

Sjekk føremeldingen til Skiforeningen for prepareringsstatus og turtips!

ANNONSE

Mål for turen kan for eksempel være Ullevålseter sportsstue (som holder åpent hver dag, bortsett fra mandag), eller Lilloseter, som har åpent hver dag, unntatt mandag og fredag.

Sjekk åpningstider og tilbud ved alle markastuene i Oslomarka, her!

På Linderudkollen er det oppkjørte løyper i langrennsarenaen, som er åpen for alle når det ikke er arrangementer der. Se mer på Linderudkollens nettsider.

Det går løyper videre innover i Lillomarka fra Linderudkollen, og Linderudkollen sportsstue ligger like ved, og har åpent tirsdag til søndag. Se mer her.

I flere parker i byen er det dessuten kjørt opp løyper. I våre nærområder skal det være mulig å gå noen runder på Voldsløkka, og på Myrerjordet på Kjelsås er det også satt spor. Sjekk i en park nær deg, kanskje ser du flere løyper!

ANNONSE

Aking

Aking er gøy i alle aldere! Alt du trenger er noe å gli på, og en bakke. I våre nærområder kan vi anbefale Havnabakken på Korsvoll (ta 25-bussen til toppen av bakken i Carl Kjelsens vei, 54-bussen til Skibakken, eller banen til Østhorn). Går du av 25-bussen i Kongleveien kan du også ake i Damefallene på Tåsen.

Akebakken i Grefsenkollen er også en vinner. Du kan ake fra Grefsenkollen Restaurant og ned til Akebakkeskogen. Bakken tar cirka et kvarter å ake. Ta 56B-busen til Grefsenkollen (NB! Bussen går bare på søndager).

På Sagene er Myraløkka et familievennlig akeområde, like ved Akerselva. Ta buss 37 eller 54 til Arendalsgata.

VisitOslo har samlet en fin oversikt over flere akebakker i byen.

ANNONSE

Skøyter

Det er flere skøytemuligheter i nærmiljøet i vinterferien. Foto: jill111 / Pixabay.com

Det er flere muligheter til å gå på skøyter i nærmiljøet i vinterferien.

Preparert is kan man gå på på Bergbanen ved Ullevål stadion og på Voldsløkka. Sjekk åpningstider og reglement på Bymiljøetatens nettsider.

Storoisen foran Storo Storsenter er også en kunstisbane som er åpen for alle.

ANNONSE

Det vannes også skøytebaner med naturis mange steder, blant annet på Korsvollbanen, Eventyrplassen i Ullevål Hageby, Skeidbanen på Nordre Åsen, og på Sandaker.

Se Oslo kommunes oversikt over skøytebaner her!

Alpin

Vår nærmeste alpinbakke er Oslo skisenter i Grefsenkollen. Dit kommer du med buss 56 til Trollveiskrysset, buss 31 til Stig, eller buss 32 og 33 til Østreheimsveien.

Oslo skisenter holder åpent i alle sine bakker, og byr på fartsfylt moro hver dag, fra mandag til søndag.

Se mer om åpningstider, priser og utleie på Oslo skisenters nettsider.

Vil du lære deg å stå på slalåm, finnes det kurs. Vi har funnet dette tilbudet for barn og ungdom i alderen 6 til 14 år, som holdes av Furuholmen Friluft.

Bibliotek

Blir du kald på tær og fingre kan du jo trekke innendørs på et bibliotek. Biblioteket i Nydalen, på Nydalen videregående skole, holder åpent førstkommende lørdag, så mandag, tirsdag og lørdag i vintererieuka. Her blir det blant annet lesefellesskap, fortellerstund og barneteater. Les mer på bibliotekets nettsider!

På Torshov filial (på Sandakersenteret) holder de åpent hver dag i vinterferien (utenom søndagene). Her står blant annet brettspill og fortellerstund på programmet. Les mer på bibliotekets nettsider!

Museum

Museet der man kan prøve, trykke, teste og oppleve, Teknisk museum på Kjelsås, holder åpent hele vinterferien. Du tar deg dit med 11-/12-trikken, 25- eller 54-bussen, eller toget til Kjelsås stasjon.

På programmet står blant mye annet å lage skyer av barberskum og regn av farger, designe eget kryp i tre, eksperimenter med tall, leketøyhack og så blir det vitenshow.

Hele programmet kan du se på museets nettsider.

Vitenshow på Teknisk museum i vinterferien. Foto: TEKNISK MUSEUM

Arbeidermuseet i Sagveien 28 på Sagene holder åpent lørdager og søndager kl. 11-16. Her kan du oppleve historien om Akerselva, industrieventyrene og arbeiderbevegelsen.
Les mer på museets nettsider.

Det er mange museer i Oslo og omegn. Se denne oversikten på VisitOslo!

Bydelene

Både Bydel Nordre Aker og Bydel Sagene har aktiviteter for barn og ungdom i vinterferien.

I Trikkehallen på Kjelsås arrangerer Bydel Nordre Aker Vintercamp for bydelens ungdomsskoleelever 19.-23. februar. Det blir blant annet kino, ski og bading! Se mer på Trikkehallens nettsider.

UngMetro i Bjølsenveien 12 holder åpent med en lang rekke aktiviteter fra 18. til 25. februar. Se hva og når på UngMetros Facebook-side!

I Sagene Safunnshus er det barnas kulturhelg både den første og siste helgen i vinterferieuka. Les mer om programmet på samfunnshusets nettsider!

Flere aktiviteter

Du kan også få inspirasjon i VisitOslos kalender for aktiviteter for barn.

HAR DU FLERE TIPS TIL TING Å GJØRE I VINTERFERIEN I NORDRE AKER OG SAGENE? SKRIV DET I KOMMENTARFELTET UNDER!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE