Sagene Avis

To lokale butikker er på pantetoppen

Illustrasjonsfoto/Utlånt Foto: Infinitum

Rema 1000 Torshov og Meny Bjølsen beholder henholdsvis 6. og 9. plassen på listen over Oslo-butikker der det pantes flest flasker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Totalt ble det pantet 145 millioner bokser og flasker i Oslo i 2019. Omlag 2 millioner av disse kom inn i Rema-butikken på Torshov og Meny-butikken på Bjølsen, det viser tall fra Infinitum, som driver det norske pantesystemet.

Resultatene plasserer butikkene på topp 10-lista over butikker i Oslo hvor det pantes flest flasker.

Beholder plasseringene

I alt gikk det 1.067.691 flasker og bokser gjennom panteautomatene på Rema 1000 Torshov, og 940.816 på Meny Bjølsen. Det er en liten nedgang i begge butikker fra 2018, men er nok til at butikkene beholder henholdsvis 6. og 9. plass på topp 10-lista i Oslo.

Rema 1000 Torshov Foto: Janina Lauritsen

– Vi har to pantemaskiner som vi er opptatt av at skal se bra ut og være i god drift. Det er bra at ressurser kan brukes om igjen, og vi oppfordrer folk til å komme til oss og pante. Det er bra for miljøet, sa kjøpmann Harald Authen Johnsen til Sagene Avis i fjor.


Norge har innbyggere med gode pantevaner og et av verdens mest effektive pantesystem. I 2019 pantet nordmenn nær 1,2 milliarder bokser og flasker. Som følge av det gikk 19.000 tonn plast og 9000 tonn aluminium til resirkulering, skriver Infinitum i en pressemelding.

– Viktig ressurs

Norge har en svært høy innsamlings- og gjenvinningsandel på drikkevareemballasje. Alle flasker og bokser som samles inn blir resirkulert.

– Vi nordmenn er blant de beste i verden til å pante. Gjennom panting sørger vi for at flasker og bokser resirkuleres og blir til nye produkter i stedet for å bli kastet eller havne i naturen. Plastflasker og bokser er en viktig ressurs og kan brukes som råstoff i ny drikkeemballasje om igjen mange ganger, sier Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Infinitum.

Topp 10 i Oslo:
1. OBS Alnabru – 1.700.417
2. MENY CC Vest – 1.235.763
3. OBS Haugenstua – 1.203.164
4. REMA 1000 Lambertseter – 1.140.666
5. REMA 1000 Kjelsås – 1.075.424
6. REMA 1000 Torshov – 1.067.691
7. MENY Bryn – 1.012.969
8. MENY Røa – 952.215
9. MENY Bjølsen – 940.816
10. REMA 1000 Ila – 931.803

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...