Sagene Avis

To mindreårige utsatt for grov voldtekt og ran

To mindreårige utsatt for grove overgrep - forrige søndag på Torshov. Foto: ILLUSTRASJON

Politiet foretok pågripelse torsdag, og siktede sitter nå varetektsfengslet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2017 kl 21:49

TORSHOV: Fra rettsboken som gjelder forholdet, går det frem at hovedsiktede, som er 18 år, ble pågrepet sammen med annen slektning, torsdag 27. oktober, siktet for grov voldtekt og grovt ran.

Påtalemyndigheten har begjært kjennelse for varetektsfengsling av siktede i fire uker med brev- og besøkskontroll, samt delvis isolasjon overfor medsiktede i saken i to uker.

Vil unngå bevisforspillelse

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for overtredelse av straffeloven § 293, jf. Strl § 15 og straffeloven § 328 første ledd, jf. § 327, jf. Strl § 15 som beskrevet i siktelsen.»

Videre skrives det i rettsboken at retten finner videre at vilkårene for varetektsfengsling er til stede etter straffeprosessloven, på grunn av fare for at siktede vil forspille bevis i saken ved å påvirke medsiktedes eller vitners forklaring i saken hvis han ikke fengsles.

Mindreårige ofrene

– Det er lagt vekt på det er snakk om en alvorlig sak, grov voldtekt og grovt ran begått mot to mindreårige, står det også.


Politiadvokat Ida Fengsrud bekrefter at hendelsen skjedde i bydel Sagene.

– Hendelsen skjedde på Torshov, søndag kveld 22. oktober. Det er to fornæmede, en mann og en kvinne. Siktelsen gjelder at førstnevnte ble utsatt for grovt ran, og kvinnen for grov voldtekt. De to fornæmede var sammen, da hendelsen skjedde, sier Fengsrud.

Hun ønsker ikke å kommentere noe mer rundt omstendighetene i saken.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...