ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

To mindreårige utsatt for grov voldtekt og ran

To mindreårige utsatt for grove overgrep - forrige søndag på Torshov. Foto: ILLUSTRASJON

Politiet foretok pågripelse torsdag, og siktede sitter nå varetektsfengslet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.10.2017 kl 21:49

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Fra rettsboken som gjelder forholdet, går det frem at hovedsiktede, som er 18 år, ble pågrepet sammen med annen slektning, torsdag 27. oktober, siktet for grov voldtekt og grovt ran.

Påtalemyndigheten har begjært kjennelse for varetektsfengsling av siktede i fire uker med brev- og besøkskontroll, samt delvis isolasjon overfor medsiktede i saken i to uker.

Vil unngå bevisforspillelse

«Retten finner at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, nemlig for overtredelse av straffeloven § 293, jf. Strl § 15 og straffeloven § 328 første ledd, jf. § 327, jf. Strl § 15 som beskrevet i siktelsen.»

Videre skrives det i rettsboken at retten finner videre at vilkårene for varetektsfengsling er til stede etter straffeprosessloven, på grunn av fare for at siktede vil forspille bevis i saken ved å påvirke medsiktedes eller vitners forklaring i saken hvis han ikke fengsles.

Mindreårige ofrene

– Det er lagt vekt på det er snakk om en alvorlig sak, grov voldtekt og grovt ran begått mot to mindreårige, står det også.

ANNONSE

Politiadvokat Ida Fengsrud bekrefter at hendelsen skjedde i bydel Sagene.

– Hendelsen skjedde på Torshov, søndag kveld 22. oktober. Det er to fornæmede, en mann og en kvinne. Siktelsen gjelder at førstnevnte ble utsatt for grovt ran, og kvinnen for grov voldtekt. De to fornæmede var sammen, da hendelsen skjedde, sier Fengsrud.

Hun ønsker ikke å kommentere noe mer rundt omstendighetene i saken.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE