ANNONSE

Tolv rådyr drept av løsbikkjer

Flere rådyr drept og jaget til døde av løsbikkjer. Dette dyret ble jaget og bitt av hund ved Gaustad/Sogn i januar. Foto: TORE WENDT/BYMILJØETATEN

Minst 12 rådyr er drept av løse hunder i Oslo i år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2018 kl 07:40

ANNONSE

OSLO: Minst 12 rådyr drept av løse hunder i Oslo – ekstraordinær båndtvang må overholdes, oppfordrer Bymiljøetaten i pressemelding torsdag 22. mars.

Ekstraordinær båndtvang

– 19. januar 2018 ble det innført ekstraordinær båndtvang i det meste av Oslo kommune, dette grunnet store snømengder og dermed ekstraordinære forhold for viltet. De vanskelige snøforholdene gjør at rådyr og elg trekker ned mot bebyggelse, skiløyper og veier der det er lettere å ta seg fram og finne mat. Her vil dyrene lett havne i stressende situasjoner med trafikk, mennesker og særlig løse hunder. Dyrene er sultne og svake, og jaging og forstyrrelser kan føre til så store påkjenninger at de bukker under av stress, står det i pressemeldingen.

12 rådyr

Videre at til tross for den ekstraordinære båndtvangen har 12 rådyr, etter det Bymiljøetaten kjenner til, blitt jaget til døde eller bitt i hjel av løse hunder siden 19. januar.

– Dette medfører store lidelser for dyrene, og det er derfor viktig at båndtvangsbestemmelsene overholdes. Bymiljøetaten gjør oppmerksom på at det fra 1. april er ordinær båndtvang.

Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om rådyr drept og skadet av løsbikkjer, les hele saken her.

LES OGSÅ:

Vil ha skogen fri for bæsj. Kan det være så vanskelig da?

Dette må du vite hvis du møter elg i nabolaget]Dette må du vite hvis du møter elg i nabolaget

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!