Sagene Avis

Tom skal «trøkke til» på Torshov

THE MOJOS: Tom Pelvis, fra Tåsen, og bandet The Mojos legger opp til forrykende stemning på Cosmopolite. Foto: Øyvind Syljuåsen

Det er lagt opp til et forrykende show på fredag, når eksentriske Tom Pelvis og bandet The Mojos inviterer til konsert og filmvisning.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2019 kl 14:10

TORSHOV: Etter å ha blitt oppmuntret av Frithjof Jacobsen, vokalist i Gluecifer, tok Tom Pelvis steget fra amatøraften på skolen til konsertscenen på Miloud Guiderks Musikkflekken i Sandvika i 1988. Nå sluttes sirkelen med konsert på Miloud Guiderks Cosmopolite.

Fredag 22. mars inviterer han og bandet The Mojos til konsert og premierevisning av dokumentarfilmen «A Touch Of Soul» på Cosmopolite scene i Soria Moria.

TOM PELVIS: Artisten fra Tåsen kommuniserer med publikum utelukkende på amerikansk med sørstatsaksent. Foto: Leidolv Magelssen

Snakker kun med sørstatsaksent

– Jeg har en ganske eksentrisk side, i form av min scenepersonlighet «Tom Pelvis», som utelukkende kommuniserer med publikum på amerikansk med sørstatsaksent. Jeg er kjent for å gå inn med hud og hår i mine sære hobbyprosjekter, relatert til amerikansk popkultur fra 50-/60-/70-tallet, forteller Tom Erik Øgland.

Øgland opererer også under filmregissøraliaset «Neil Nelson», som kun produserer for sitt eget produksjonsselskap «Out Of Tune Productions.» I dokumentarfilmen «A Touch Of Soul» forteller bandmedlemmene, for første gang på film, historien om bandets musikalske reise.


Se traileren her (ekstern video):

Sang med Willie Nelson

Et høydepunkt i Øglands karriere var da han møtte Willie Nelson i 1998. Se video fra møtet her(ekstern video):

The Mojos har spilt sammen siden 2003 og startet etter at Øgland kom hjem fra en tur til sørstatene, hvor han møtte flere av sine musikalske helter, blant annet Al Green og Steve Cropper.


«Tom Pelvis ville at The Mojos skulle følge R&B/Soul-tradisjonene fra 60- og 70-tallet, og for å skolere de andre bandmedlemmene som hadde bakgrunn fra mer polert 80-tallspop, arrangerte han «Tom Pelvis’ Rock’n’Soul Seminar». Dette staket ut den musikalske kursen for The Mojos, som nå stilte i matchende dresser med gullbeslag. Tom Pelvis selv anla en «soul-bart» og iførte seg kappe. Bandet øvde inn mindre kjente soullåter fra 60- og 70-tallet i tillegg til å lage egne funky R&B-arrangementer på countrylåter, bl.a. av Willie Nelson og Hank Williams.» skriver Cosmopolite på sin hjemmeside.

Bandet består av vokalist Tom Pelvis, bassist Knut Tennessee, trommeslager Johnny Tutt, keyboardist Steely Jon og sologitarist B.B. Pruddle. På fredag har de med seg perkusjonisten Tommy Tambourine, kordamene The Tuttettes og blåserekken The Horny Horns.

Les mer om konserten her

Foto: Tegnet av Tom Erik Øgland

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...