ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Torshovkorpset får høythengende kulturpris

KULTURPRIS: Torshovkorpset er ett av tre korps som får tildelt Oslo bys kulturpris Foto: Torshovkorpset

Torshovkorpset er ett av tre korps som mottar Oslos gjeveste kulturpris. Også mannen bak Voldsløkka som konsertarena mottar heder.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Den lange og stolte korpstradisjonen i hovedstaden hedres med Oslo bys kulturpris for 2017.

Kulturprisen tildeles en person eller gruppe som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv.

Oslo bys kulturpris for 2017 tildeles tre korps som representerer byens korpsbevegelse: Torshovkorpset, Møllergata skoles musikkorps og Kampen skoles musikkorps. Til sammen representerer disse tre korpsene bredden, kontinuiteten, engasjementet, frivilligheten og mangfoldet i byens korpsbevegelse.

– Vi er kjempeglade! Dette er en pris til alle kopsene i Oslo, siden det er musikkorpsenes år. Vi er ekstra glade for å bli valgt ut, det er hyggelig å bli lagt merke til! Vi har ikke snakket med korpsmedlemmene om dette ennå, det blir nok en ekstra stor feiring på neste øving, sier Torshovkorpsets dirigent Sigrun R. Gomnes.

En viktig kulturell og sosial møteplass

 
I begrunnelsen skrives det:

«Oslo har en lang og stolt korpstradisjon som vi ønsker å hedre med Oslo bys kulturpris. Korps er for alle, uansett alder. Samspill, samhold, inkludering, musikkglede og frivillighet kjennetegner byens korpsbevegelse. I et korps er det ingen som må vente på reservebenken. Alle får delta, og alle musikanter er like viktige i et korps. Frivilligheten og dugnadsånden som korpsbevegelsen i byen bygger på, skaper samhold både i lokalsamfunnet og på tvers av byen. Korps er en viktig kulturell og sosial møteplass uavhengig av alder og bakgrunn. Oslo ønsker å gi noe tilbake til korpsene for å anerkjenne frivillighetens betydning, med særlig fokus på byens korps.»

ANNONSE

Videre i begrunnelsen står det:

«Torshovkorpset ble stiftet i 1972 som Torshov Skoles Musikkorps. Korpset er trolig verdens eldste korps for musikanter med behov for særskilt tilrettelegging. Korpsmusikerne rekrutteres fra hele Oslo-området og har ca. 80 aktive deltakere.

Korpset nyter stor popularitet i hovedstaden for sine flotte konserter og ikke minst for herlig spilling hver eneste 17. mai. Under mottoet «vi vil – vi kan» skaper Torshovkorpset smittende spilleglede og musikalske opplevelser på høyt nivå.»
 
Sammen med fem kunstnerpriser deles kulturprisen ut av ordfører Marianne Borgen og leder for kultur- og utdanningskomiteen, Harald Nissen, i Oslo rådhus 3. mai. Prisen har vært delt ut siden 1966 og består av diplom og 100.000 kr.

Oslo bys kunstnerpriser

Kuntnerprisene tildeles personer som i det siste eller de seneste årene har gjort en fremragende innsats innen Oslos kunstliv.

Konsertarrangør Peer Osmundsvaag i Atomic Soul, som arrangerer Oslo Sommertid på Voldsløkka, er en av fem mottakere av Oslo bys kunstnerpriser for 2017.

ANNONSE

I begrunnelsen står blant annet:

«(...)I 2016 lanserte han Voldsløkka som Oslos største konsertarena. Det gjør at Oslo
kan ta imot flere store internasjonale artister. Peer Osmundsvaag tildeles Oslo bys
kunstnerpris for sin innovative bruk av Oslos byrom som kulisse for kulturopplevelser i
verdensklasse, og for bidra til å sette Oslo på kartet som en av verdens beste konsertbyer.»

I sommer skal Eminem spille under Oslo Sommertid på Voldsløkka.

Les om da Torshovkorpset inviterte Kringkastingsorkesteret til konsert i Oslo Konserthus!

LES OGSÅ:

ANNONSE

Pengedryss til mye forskjellig frivillighet i Bydel Sagene

Vil ha kulturstasjon på Voldsløkka

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE