Sagene Avis

Bydelspolitikerne mener Bymiljøetatens vurdering av skolevei er feil

Fernanda Nissen-foreldrene får støtte fra lokalpolitikerne om tryggere skolevei i Grefsenveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Foreldrene som ønsker en trygg overgang i Grefsenveien på skoleveien mot Nydalen, får full støtte fra lokalpolitikerne. Og de mener det ikke kan stoppe der, og ber om en gjennomgang også av andre skoleveier i bydelen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2021 kl 09:47

SANDAKER: Bakgrunnen for saken er at foreldrene ved Fernanda Nissens skole ønsker et lysregulert kryss i krysset mellom Grefsenveien og Birch-Reichenwalds gate. I dag er det kun en fotgjengerovergang i gatekrysset på Sandaker.

I et brev til Bymiljøetaten skrev foreldrene at de opplevde at mange biler ikke venter når de ser myke trafikanter venter for å krysse veien ved fotgjengerfeltet.

«Det er i tillegg til biler, mye trafikk med trikken. Ettersom krysningspunktet ved Birch Reichenwalds gate er mindre komplisert enn Storokrysset så er dette et helt naturlig skoleveivalg for de fleste barna i dette området.»

Bymiljøetaten har tidligere opplyst overfor Sagene Avis at stedet ikke er på bydelens liste over prioriterte trafikksikkerhetsutfordringer.


– Men det er bra at folk som ser behov for tryggere veier, tar kontakt med bydelen sin. Per i dag ser vi ikke behov for lysregulering i det omtalte krysset, sa senior kommunikasjonsrådgiver Guro Birkeland Tangen.

– Kjeftes ned

Gry Sagmo Aglen representerte foreldrene og fortalte politikerene om foreldrenes bekymring i åpen halvtime under møtet i bydelsutvalget (BU) sist torsdag.

– Barn har opplevd å bli kjeftet ned av bilførere når de har blitt redde og ikke turt å gå over veien selv om bilen har stoppet for dem, sa hun og fikk bydelsutvalgets leder til å reise øyebrynene.

Saken ble tatt opp senere i det som var årets første møte i bydelsutvalget. SV-politiker Gry Bruland Larsen tok opp forslaget på vegne av eget parti, Arbeiderpartiet, MDG og Rødt i møtet torsdag.

– Det er ganske oppsiktsvekkende at Bymiljøetaten sier til foreldrene i deres svarbrev at de ser behovet, men at det kanskje vil komme om noen år. Det opplever vi rett og slett ikke som godt nok, sa hun.


SV-politikeren var tydelig på at lokalpolitikerne plikter å ta ansvar for trygge trafikkforhold i nærmiljøet.

Berømmet foreldrene

I representantforslaget ba politkerne bydelsdirektøren om å jobbe opp mot Bymiljøetaten og andre aktuelle etater i Oslo kommune for å sikre tryggere skoleveier for barna i bydelen.

«Det er behov for rask handling. Vi viser til at det er et politisk ønske at barnefamilier skal kunne bo og leve i Oslo indre øst. Da må det legges til rette for at det er trygt for barn å bevege seg rundt i bydelen.»

– Jeg tror du kan være trygg på at dette er et forslag alle er enige om, sa Høyres Torbjørn Furulund og henvendte seg til fremleggeren av saken.

Han fikk - ikke uventet - støtte av partifelle Marco André Wang.


– Som nær nabo til krysset, er jeg helt enig. Jeg vil berømme foreldrene som har søkt, stått på og gått til media. De har gjort en kjempejobb. De har definitivt vår støtte.

Enstemmig vedtatt

Venstres eneste representant i bydelsutvalget, Linn Skyum, la også til at det ikke bare er Fernanda Nissen skole som blir påvirket, men at krysset også ligger like ved Nordpolen skole.

– Det er et fareområde.

Et enstemmig bydelsutvalg vedtok å be bydelsdirektøren gå i dialog med Bymiljøetaten og be om å få fortgang i saken.

«Direktøren må også be om en gjennomgang av andre områder som må utbedres for å trygge skoleveien til alle skolene i bydel Sagene», heter det i vedtaket fra bydelsutvalget.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...