Sagene Avis

Ti dager med under 200 smittede i Oslo:

– Tredje bølge i ferd med å bli slått ned

Byrådsleder Raymond Johansen (midten), byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (t.h.) og byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen. Foto: Berit Roald / NTB

Oslo har registrert under 200 smittetilfeller hver dag de siste ti dagene. Det gir grunn til optimisme, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Hovedstaden har vært delvis nedstengt siden november, da skjenkekranene i hovedstaden ble stengt. I 2021 er også byens butikker blitt stengt ned. Til uken har byrådet varslet nyheter om hvilke lettelser som kan komme når.

Etter at 242 smittetilfeller ble registrert 13. april, har Oslo nå gått ti dager på rad med under 200 tilfeller. Det siste døgnet er det registrert 143 tilfeller.

– Jeg er veldig glad for at smittetallene synker, og at antall innleggelser på sykehusene er på vei ned. Det viser at tiltakene våre virker og at Oslo-folks innsats gir resultater. Sånn jeg vurderer situasjonen nå, så mener jeg at den tredje bølgen er i ferd med å bli slått ned, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NTB.

– Dette gir god grunn til optimisme, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad til NTB.

Trenden er nedadgående

Smittetrenden i Oslo er nå nedadgående, men Steen understreker likevel at fremdeles har høye smittetall.


– Vi er på omtrent samme nivå i smitte som sist uke i februar, altså da den tredje bølgen hadde etablert seg og stigningen i smitte begynte å bli bratt. Smittetallet forrige uke var på nivå med det høyeste nivået vi nådde under den andre bølgen i høst og det høyeste nivået vi nådde etter juleferien, sier Steen.

Han påpeker at den tredje bølgen er dominert av den mer smittsomme, britiske varianten av viruset, og at denne påvises i 90 prosent av de positive prøvene.

– Derfor er det ekstra gledelig at tiltakene også viser seg å virke. Samtidig er det ingen tvil om at smittesituasjonen fortsatt er alvorlig, sier helsebyråden.

Kommer med advarsel

Han kommer med en advarsel til dem som måtte håpe at hovedstaden nå kan åpne helt opp.

– Jeg er veldig opptatt av at vi ikke må snuble på oppløpssiden og åpne for mye og for tidlig – eller legge fram omfattende gjenåpningsplaner når oppgaven er å slå ned viruset, ikke å åpne opp samfunnet, sier Steen.


– Jeg vil advare mot for store forventninger til store og omfattende lettelser neste uke, sier Steen.

Også Espen Nakstad viser til at smittesituasjonen i Oslo fortsatt gir grunn til bekymring.

– Det er positivt at man har kommet ned under 200 daglige smittetilfeller i Oslo. Det er fortsatt ganske store forskjeller mellom bydelene, men kombinasjonen av høy testaktivitet, god smittesporing og mer vaksinasjon vil ganske sikkert bidra til å få kontroll på situasjonen, sier Nakstad.

(©NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...