ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Trenger du verktøy? Da er det bare å ta en tur på biblioteket...

VERKTØY: Biblioteket på Sandaker tilbyr nå utlån av verktøy. Fra venstre: spesialbibliotekar Lene Brennodden, seksjonssjef Ingvil Falch, Siri Mittet (MDG) og Sirin Hellvin Stav (MDG). Foto: Janina Lauritsen

Deichman Torshov tilbyr mer enn bøker. Nå kan du låne det du trenger av verktøy til å fikse opp hjemme.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: – Vi rullet ut tilbudet i dag. Jeg syns presentasjonen er bra, det er fint å kunne se, ta på og lese om verktøyet, sier seksjonsleder Deichman Torshov og Nydalen, Ingvil Falch.

Ved inngangen til Deichman Torshov står en høvelbenk med universaldetektor, drill, vinkelsliper, multisliper/pussemaskin, stikksag, borhammer, kuttemaskin, spett, vater og en verktøykasse med diverse håndverktøy. De har også en liste der du kan skrive ned forslag til flere verktøy.

Bra for miljøet og lommeboka

– Jeg har ønsket dette i tre-fire år, så jeg syns dette er stas, sier Siri Mittet i Sagene MDG.

Biblioteket har fått utlån av verktøy etter et forslag fra MDG Sagene, som ble fremmet sammen med AP, SV og Rødt. Tiltaket er et samarbeid mellom Bydel Sagene, Zachariassen Jernvare og Deichman Torshov.

Mittet forteller at en vanlig strøm-drill i gjennomsnitt blir brukt 13 minutter i sin levetid.

ANNONSE

– Det er absurd å kjøpe verktøy for flere tusen kroner for så å bruke det 1-2 ganger. Å dele på godene er det eneste fornuftige.

– Vi vil gjerne utvide dette til flere ting som kan deles, sier Sirin Hellvin Stav i Sagene MDG.

KAN ØNSKE MER: Hvis du ikke finner det du trenger, kan du skrive opp hva du syns biblioteket burde skaffe av verktøy. Foto: Janina Lauritsen

Kan låne i et døgn

Alt du trenger er et bibliotekkort, så kan du låne inntil to verktøy gratis i 24 timer. Men dette kan ikke lånes via selvbetjeningen, du må innom skranken. Det går heller ikke an å reservere.

Er du ikke helt sikker på hvordan du bruker verktøyet eller hva som kan brukes til hvilke oppgaver, så finner du også hjelpsomme bøker på biblioteket.

ANNONSE

– Hvis man trenger en skikkelig veiledning sender vi folk ned til Zachariassen Jernvare, sier spesialbibliotekar Lene Brennodden.

– Zachariassen har greie på veggene på Torshov. De vet hva som trengs og de kan verktøy, legger Falch til.

Du må være 18 år for å kunne leie og biblioteket tar ikke ansvar hvis du skader deg. Og skulle du være så uheldig å ødelegge verktøyet må du kjøpe det. Men biblioteket har selvsagt forståelse for at et bor kan knekke.

– I tråd med Deichmanns strategi

– Utlån av verktøy er helt i tråd med Deichmanns strategi. Vi er mer enn bare bøker. Og vi på Sandaker har også frøbibliotek, sier Brennodden.

Det har kommet mange positive tilbakemeldinger på Facebook og folk har lenge spurt når dette tilbudet er tilgjengelig. Mange syns dette er kult, forteller hun videre.

ANNONSE

Og mens Sagene Avis er på stedet kommer det et par kommentarer fra nysgjerrige besøkende:

– Kan man låne verktøy her? Koster det ikke noe? Åh, dæven!

TRENGER IKKE KJØPE: Siri Mittet (MDG) forteller at en strøm-drill i gjennomsnitt blir brukt i 13 minutter i sin levetid. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE