Sagene Avis

Lite aktivitet i år, men Grethe ser fremover:

– Treschows gate 2 består!

GLEDER SEG TIL ÅPNING: Daglig leder ved Sagene Seniorsenter, Grethe Skarpnes, gleder seg til å se igjen alle de kjente fjesene på seniorsenteret. Foto: Janina Lauritsen

Det har vært lite aktivitet på Sagene Seniorsenter i år. Daglig leder, Grethe Skarpnes, gleder seg til å se igjen alle de kjente fjesene, og hun satser på at senteret er i full drift igjen til høsten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2021 kl 16:45

SANDAKER: Det er nok mange i bydelen som savner å stikke innom Sagene Seniorsenter for en kaffekopp med den kjente gjengen, håndarbeidsgruppa, de ulike treningsgruppene eller andre sosiale arrangementer.

De frivillige og senterets sjåfører er fortsatt ute for å levere rundt 100 middager daglig, men kafeteriaen på huset har vært stengt siden 2. mars.

Daglig leder Grethe Skarpnes savner å se alle brukerne, men begynner å få et håp for å kunne åpne igjen snart.

– Vi har hatt lite aktivitet her i 2021. Jeg håper vi kan åpne noe snart. Vi tenker en gradvis gjenåpning, i første omgang for dem som bor på huset. Så får vi høre hva Raymond (byrådsleder Johansen, journ.anm.) sier om når vi kan åpne mer opp for alle. Det blir spennende å se, sier hun til Sagene Avis.

Før pandemien møttes håndarbeidsgruppa et par ganger i uka. Her er Kari Tellefsen, Helene Hystad, Chikako Ohta og kultur- og miljøarbeider Lene Stoltz Hervik ved en tidligere anledning. Foto: Janina Lauritsen (arkivfo

Planlegger normal drift fra høsten

Skarpnes sier nedstengningen gjør noe med både beboerne i Treschows hus og de hun vet pleier å bruke seniorsenteret. Derfor ringer de, sammen med Sagene Frivilligsentral, rundt til bydelens beboere over 75 år.

– Vi spør hvordan det går med dem og om de trenger hjelp med noe - da sender vi det i så fall videre til hjemmetjenesten. Mange sier de har det kjedelig. Det hører vi også av de som er innom for å bruke senterets frisør og fotpleie - de har jo åpent. Men de savner aktivitetene og møteplassen. Det gjør vi ansatte også, vi savner å se folka vi var vant med å se.

Det vil snart bli litt liv på senteret igjen, vel å merke kun for beboerne.

– Nå planlegger vi arrangement 12. mai. Da kommer Sagene Skoles Musikkorps for å spille utenfor, og på 17. mai kommer vi til å ha kafé for beboerne med TV på storskjerm.


Nå ser Skarpnes og de andre frem til høsten. Da håper hun pandemien tillater normal drift.

– Vi planlegger at høsten blir oppstart på alle aktivitetene vi hadde tidligere! sier hun til Sagene Avis.

Det blir forhåpentligvis ikke lenge til man kan ta en kaffekopp med den kjente gjengen på seniorsenteret. Her fra en tidligere anledning. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...