Sagene Avis

Trikken ble en sjokoladekiosk - som et reklamestunt

For den som trodde heldekkende reklamer på trikken var et nymotens påfunn. Dette er trikketilhenger 401 (fra 1894) som reklamevogn i Harald Hårfagres gate. Vogna ble bygget om og gitt et butikkdesign, på oppdrag av en herværende sjokoladefabrikk. Den var tatt ut av ordinær trafikk samme året som bildet ble tatt i 1930. Kilde: Sporveien. Foto: Oslobilder.no

Påvirker det deg å se et bilde av en rykende varm pizza - eller sjokolade - på vei hjem fra jobb?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2019 kl 13:37

OSLO: - Vi vil heller ha reklame som påvirker oss i en sunnere retning. Vi ser stadig vekk reklamer for hamburgere og sukkerholdige drikker. Det er ikke bare barn som lar seg påvirke. Det gjør voksne også, sa Tone Tellevik Dahl (Ap) i en sak i NRK tirsdag.

Helsebyråden i Oslo lanserer nemlig ideen om å innføre forbud mot reklame for usunn mat og drikke på offentlig transport. Forbudet skal være med å bekjempe økt fedme og overvekt.

Forsker ved SIFO/OsloMet, Annechen Bahr Bugge uttaler derimot at deres kartlegging viser at usunn matreklame ikke er noe stort problem.

Les saken i NRK, her.

Usunn reklame på kollektivtransport er ikke et nytt fenomen. Øverst ser du bilde av en trikk med sjokoladereklame fra Freia i 1930. Trikken ble til og med bygget om for å likne en sjokoladebutikk.


Hva mener du? Er det "nam" eller "nei" med reklame for ikke-sunne matvarer? Stem her!

Gallup

Forby reklame for usunn mat på kollektivtransport?

Vis resultat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...