ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Trikken ble en sjokoladekiosk - som et reklamestunt

For den som trodde heldekkende reklamer på trikken var et nymotens påfunn. Dette er trikketilhenger 401 (fra 1894) som reklamevogn i Harald Hårfagres gate. Vogna ble bygget om og gitt et butikkdesign, på oppdrag av en herværende sjokoladefabrikk. Den var tatt ut av ordinær trafikk samme året som bildet ble tatt i 1930. Kilde: Sporveien. Foto: Oslobilder.no

Påvirker det deg å se et bilde av en rykende varm pizza - eller sjokolade - på vei hjem fra jobb?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2019 kl 13:37

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: - Vi vil heller ha reklame som påvirker oss i en sunnere retning. Vi ser stadig vekk reklamer for hamburgere og sukkerholdige drikker. Det er ikke bare barn som lar seg påvirke. Det gjør voksne også, sa Tone Tellevik Dahl (Ap) i en sak i NRK tirsdag.

Helsebyråden i Oslo lanserer nemlig ideen om å innføre forbud mot reklame for usunn mat og drikke på offentlig transport. Forbudet skal være med å bekjempe økt fedme og overvekt.

Forsker ved SIFO/OsloMet, Annechen Bahr Bugge uttaler derimot at deres kartlegging viser at usunn matreklame ikke er noe stort problem.

Les saken i NRK, her.

Usunn reklame på kollektivtransport er ikke et nytt fenomen. Øverst ser du bilde av en trikk med sjokoladereklame fra Freia i 1930. Trikken ble til og med bygget om for å likne en sjokoladebutikk.

ANNONSE

Hva mener du? Er det "nam" eller "nei" med reklame for ikke-sunne matvarer? Stem her!

Gallup

Forby reklame for usunn mat på kollektivtransport?

Vis resultat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE