Sagene Avis

Politiet:

Tror ikke det var terror på Torshov

Den kaprete ambulansen her til venstre i bildet, etter at den ble krasjet inn i en bygning på Torshov. Politiet løsnet skudd mot manne som hadde stjålet ambulansen i forkant av at den ble stanset i Krebs gate. Foto: Janina Lauritsen

– Vi etterforsker bredt og med stor styrke, informerer politiet etter hendelsene på Torshov og Sandaker tirsdag ettermiddag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2019 kl 16:05

SANDAKER/TORSHOV:Politiet har avfyrt skudd etter personer som stjal en ambulanse på Torshov tirsdag ettermiddag. En kvinne med barnevogn og et eldre ektepar skal være påkjørt.

Like etter klokken 12.30 fikk politiet melding om at det hadde vært en trafikkulykke ved Rosenhoff i Oslo, der en bil hadde havnet på taket.

Politiet fikk så meldinger om at en mann stakk fra stedet til fots. Mannen skal ha blitt observert med et våpen, og skal ha siktet på folk. Mannen tok deretter kontroll over en ambulanse på stedet, og kjørte av gårde i ambulansen i høy fart, melder politiet i en pressemelding.

Politipatruljer fulgte etter den stjålne ambulansen, samtidig ble det gitt bevæpningsordre. Politiet fulgte ambulansen mot Torshov og det ble løsnet skudd mot ambulansen. En politibil og en annen ambulanse ble også benyttet for å stanse den. Det var kun fører, og ingen andre i den stjålne ambulansen.

Politiet informerer at ingen ble skadet som følge av at politiet avfyrte skudd i forbindelse med pågripelsen.


LES MER OM DENNE SAKEN OG SE BILDESERIE FRA TORSHOV HER

Store deler av Torshov ble sperret av etter hendelsen tidlig tirsdag ettermiddag. Foto: Janina Lauritsen

Leter etter en kvinne

Vitner har imidlertid forklart at det også var en kvinne i bilen som havnet på taket i ulykken ved Rosenhoff kort tid før, som gjerningsmannen antas å ha kjørt. Denne kvinnen skal ha forlatt stedet til fots. Politiet leter fortsatt etter denne navngitte kvinnen, som beskrives som lys i huden, 156 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut.

En barnevogn med to barn ble påkjørt, og tre andre var nær ved å bli truffet av ambulansen. Disse personene er sendt til sykehus og legevakt.

Motivet er usikkert

Politiet undersøker den stjålne ambulansen, men kan foreløpig ikke si noe sikkert om motivet for hendelsen. Politiet har iverksatt en rekke tiltak, og alle mannskaper i Oslo politidistrikt er bevæpnet.


– Politiet er tidlig i etterforskningen og vi jobber blant annet med avhør av vitner, sikring av videoer og andre tekniske spor, skriver politiet på Twitter ca. klokken 15 tirsdag.

– Vi har foreløpig ingen opplysninger om at hendelsen er terrorrelatert, men vi etterforsker bredt og med stor styrke, skriver de videre.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...