ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Politiet:

Tror ikke det var terror på Torshov

Den kaprete ambulansen her til venstre i bildet, etter at den ble krasjet inn i en bygning på Torshov. Politiet løsnet skudd mot manne som hadde stjålet ambulansen i forkant av at den ble stanset i Krebs gate. Foto: Janina Lauritsen

– Vi etterforsker bredt og med stor styrke, informerer politiet etter hendelsene på Torshov og Sandaker tirsdag ettermiddag.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2019 kl 16:05

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER/TORSHOV:Politiet har avfyrt skudd etter personer som stjal en ambulanse på Torshov tirsdag ettermiddag. En kvinne med barnevogn og et eldre ektepar skal være påkjørt.

Like etter klokken 12.30 fikk politiet melding om at det hadde vært en trafikkulykke ved Rosenhoff i Oslo, der en bil hadde havnet på taket.

Politiet fikk så meldinger om at en mann stakk fra stedet til fots. Mannen skal ha blitt observert med et våpen, og skal ha siktet på folk. Mannen tok deretter kontroll over en ambulanse på stedet, og kjørte av gårde i ambulansen i høy fart, melder politiet i en pressemelding.

Politipatruljer fulgte etter den stjålne ambulansen, samtidig ble det gitt bevæpningsordre. Politiet fulgte ambulansen mot Torshov og det ble løsnet skudd mot ambulansen. En politibil og en annen ambulanse ble også benyttet for å stanse den. Det var kun fører, og ingen andre i den stjålne ambulansen.

Politiet informerer at ingen ble skadet som følge av at politiet avfyrte skudd i forbindelse med pågripelsen.

ANNONSE

LES MER OM DENNE SAKEN OG SE BILDESERIE FRA TORSHOV HER

Store deler av Torshov ble sperret av etter hendelsen tidlig tirsdag ettermiddag. Foto: Janina Lauritsen

Leter etter en kvinne

Vitner har imidlertid forklart at det også var en kvinne i bilen som havnet på taket i ulykken ved Rosenhoff kort tid før, som gjerningsmannen antas å ha kjørt. Denne kvinnen skal ha forlatt stedet til fots. Politiet leter fortsatt etter denne navngitte kvinnen, som beskrives som lys i huden, 156 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut.

En barnevogn med to barn ble påkjørt, og tre andre var nær ved å bli truffet av ambulansen. Disse personene er sendt til sykehus og legevakt.

Motivet er usikkert

Politiet undersøker den stjålne ambulansen, men kan foreløpig ikke si noe sikkert om motivet for hendelsen. Politiet har iverksatt en rekke tiltak, og alle mannskaper i Oslo politidistrikt er bevæpnet.

ANNONSE

– Politiet er tidlig i etterforskningen og vi jobber blant annet med avhør av vitner, sikring av videoer og andre tekniske spor, skriver politiet på Twitter ca. klokken 15 tirsdag.

– Vi har foreløpig ingen opplysninger om at hendelsen er terrorrelatert, men vi etterforsker bredt og med stor styrke, skriver de videre.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE