Sagene Avis

Tyver på ferde i parken

To frukttrær er stjålet fra parken. Foto: Janina Lauritsen

To frukttrær forsvant fra Torshovparken i helgen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: I fjor fikk Bydel Sagene tilskudd fra Bymiljøetaten til planting av bærbusker og frukttrær.

– Dette er til glede for pollinatorer og insekter, og for publikum, sier park- og nærmiljøkonsulent i Bydel Sagene, sa Mads B. Nakkerud til lokalavisa i september i år.

Sagene Avis fikk i helgen tips om at to av frukttrærne er borte fra Torshovparken. Vi spurte Nakkerud om det er i forbindelse med en form for arbeid, om trærne skulle byttes ut, eller om det har vært noen frekke tyver på ferde.

– Bunntrist

Han bekrefter at det er snakk om tyveri.


– Det er bunntrist med slikt hærverk/tyveri! sier Nakkerud.

Han har spurt Braathen landskapsentreprenør om det er aktuelt for dem å erstatte trærne nå, når de likevel skal erstatte et par andre skadde/syke frukttrær.

– Kostnaden pr. tre vil trolig bli på rundt 1500 kroner, sier han.

Bare hullet er igjen. Foto: Janina Lauritsen

Her ble det plantet

Bydelen brukte 110.000 kroner fra Bymiljøetatens tilskudd til urbant landbruk, og plantet 112 bærbusker og 38 frukttrær høsten 2019.


Disse er plassert i:

  • Iladalen: solbær, rips, plommer og eple
  • Arkitekt Rivertz plass: solbær og rips
  • Gråbeinsletta: solbær og rips
  • Sandefjordgata: solbær og rips
  • Bjølsenparken: eple, pære og plomme
  • Torshov kirkepark: eple, pære, rips, solbær og kirsebær
  • Torshovparken: pære, søtkirsebær, kirsebær, plomme og eple
  • Lilleborg kirkepark: pære, plomme, eple og kirsebær
  • Presteløkka: solbær og rips

– Dette er mat og politikerne har snakket om bydelens matfat. Hvis trærne og buskene får vokse seg store, blir det mye bær og frukt til publikum. Da er det mat å få! Vi har dyrkingskasser folk kan abonnere på, og frukt og bær i parkene. Da får vi matfat! sa Nakkerud i september.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...