ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

De gamle almetrærne er borte:

Plan- og bygningsetaten mener det er uheldig

FELT: Mange gamle almetrær er felt på Torshovtoppen. Det fikk naboene og Plan- og bygningsetaten til å reagere. Foto: Leserbilde

– Trærne har stor betydning for både innbyggere og naturmangfold, sier Plan- og bygningsetaten, om de gamle almetrærne som ble felt på Torshovtoppen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Sagene Avis har blitt kontaktet av naboer ved Torshovtoppen, som reagerer på at mange av de gamle almetrærne har blitt felt. De stiller spørsmål om disse trærne er vernet.

Bymiljøetaten bekrefter at trærne led av almesyke, og viste videre til Plan- og bygningsetaten (PBE), som må uttale seg i denne saken.

PBE informerer om at trær kan gis formelt vern etter plan- og bygningsloven gjennom kartet og bestemmelsene i reguleringsplan, eller kommuneplanens arealdel.

– Trærne som det er snakk om her, er ikke gitt formelt vern. Når det er sagt, kan det ut ifra bildene se ut som om at kanskje ikke alle trærne var i en slik tilstand at de måtte felles, og at omfanget er såpass stort at det kan anses som en søknadspliktig terrengendring, sier Jon Erik Reite Bang, enhetsleder for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten.

– Oppfordrer til å ta vare på trærne

Maria-Pascale Waegeneire, senioringeniør i enhet for byggetilsyn indre by, sier Plan- og bygningsetaten mener det er uheldig at de gamle almetrærne ble felt.

ANNONSE

– Trærne har stor betydning for både innbyggere og naturmangfold. Likevel er det ikke slik at vi kan følge opp denne fellingen gjennom plan- og bygningsloven. I dette området har vi ingen reguleringsplan som gir spesiell beskyttelse til trærne og som gjør at vi kan følge det opp som en ulovlighet, sier hun og fortsetter:

– I slike tilfeller kan vi bare oppfordre grunneierne til å ta vare på trærne, sier Maria-Pascale Waegeneire, senioringeniør i enhet for byggetilsyn indre by, Plan- og bygningsetaten.

FELT: Mange gamle almetrær er felt på Torshovtoppen. Det fikk naboene og Plan- og bygningsetaten til å reagere. Foto: Leserbilde

– Fulgte anbefalingene

Sagene Avis har spurt tomteeier, Tore Solbakken i Basta Eiendom, om hvilke vurderinger som ble gjort før trefellingen.

– De samme beboere/naboer har sendt bekymringsmelding til kommunen på døde trær som kan være en sikkerhetsrisiko! Vi har fulgt anbefaling fra arborist om å felle disse trærne! sier han til lokalavisa.

ANNONSE

Gry B. Larsen og Sidsel Fjelltun i Sagene SV har engasjert seg i alt som skjer på Torshovtoppen. De ber bydelen følge nøye med:

– Sagene SV støtter Plan- og Bygningsetaten og beboerne i at det er svært uheldig at de gamle trærne felles, og vi vil be bydelen følge med på at det ikke begås miljøkriminalitet på området, sier de til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE