Sagene Avis

De gamle almetrærne er borte:

Plan- og bygningsetaten mener det er uheldig

FELT: Mange gamle almetrær er felt på Torshovtoppen. Det fikk naboene og Plan- og bygningsetaten til å reagere. Foto: Leserbilde

– Trærne har stor betydning for både innbyggere og naturmangfold, sier Plan- og bygningsetaten, om de gamle almetrærne som ble felt på Torshovtoppen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: Sagene Avis har blitt kontaktet av naboer ved Torshovtoppen, som reagerer på at mange av de gamle almetrærne har blitt felt. De stiller spørsmål om disse trærne er vernet.

Bymiljøetaten bekrefter at trærne led av almesyke, og viste videre til Plan- og bygningsetaten (PBE), som må uttale seg i denne saken.

PBE informerer om at trær kan gis formelt vern etter plan- og bygningsloven gjennom kartet og bestemmelsene i reguleringsplan, eller kommuneplanens arealdel.

– Trærne som det er snakk om her, er ikke gitt formelt vern. Når det er sagt, kan det ut ifra bildene se ut som om at kanskje ikke alle trærne var i en slik tilstand at de måtte felles, og at omfanget er såpass stort at det kan anses som en søknadspliktig terrengendring, sier Jon Erik Reite Bang, enhetsleder for byggeprosjekter i Plan- og bygningsetaten.

– Oppfordrer til å ta vare på trærne

Maria-Pascale Waegeneire, senioringeniør i enhet for byggetilsyn indre by, sier Plan- og bygningsetaten mener det er uheldig at de gamle almetrærne ble felt.


– Trærne har stor betydning for både innbyggere og naturmangfold. Likevel er det ikke slik at vi kan følge opp denne fellingen gjennom plan- og bygningsloven. I dette området har vi ingen reguleringsplan som gir spesiell beskyttelse til trærne og som gjør at vi kan følge det opp som en ulovlighet, sier hun og fortsetter:

– I slike tilfeller kan vi bare oppfordre grunneierne til å ta vare på trærne, sier Maria-Pascale Waegeneire, senioringeniør i enhet for byggetilsyn indre by, Plan- og bygningsetaten.

FELT: Mange gamle almetrær er felt på Torshovtoppen. Det fikk naboene og Plan- og bygningsetaten til å reagere. Foto: Leserbilde

– Fulgte anbefalingene

Sagene Avis har spurt tomteeier, Tore Solbakken i Basta Eiendom, om hvilke vurderinger som ble gjort før trefellingen.

– De samme beboere/naboer har sendt bekymringsmelding til kommunen på døde trær som kan være en sikkerhetsrisiko! Vi har fulgt anbefaling fra arborist om å felle disse trærne! sier han til lokalavisa.


Gry B. Larsen og Sidsel Fjelltun i Sagene SV har engasjert seg i alt som skjer på Torshovtoppen. De ber bydelen følge nøye med:

– Sagene SV støtter Plan- og Bygningsetaten og beboerne i at det er svært uheldig at de gamle trærne felles, og vi vil be bydelen følge med på at det ikke begås miljøkriminalitet på området, sier de til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...