Sagene Avis
Seksjonsheader

Rødt-lederen om valgkampen:

Ungdomsmanifest, kampen for sykehusene og anti-rasisme

Foto: Rødt Sagene

MENINGER: Gjennom det rød-grønne samarbeidet har Rødt Sagene vært pådrivere for flere viktige saker som ble vedtatt av bydelsutvalget før jul. Ikke minst gjelder det vedtak om å starte opp et pilotprosjekt med 6-timers dag med full lønnskompensasjon i bydelen, skriver Bjørn O. Bjørnsen (R).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Styret i Rødt Sagene ble gjenvalgt i et godt besøkt nettbasert årsmøte torsdag 21.januar. Ved utgangen av dette merkelige året 2020 har laget 268 medlemmer.

Gjennom det rød-grønne samarbeidet i bydelen har Rødt Sagene vært pådrivere for flere viktige saker som ble vedtatt av bydelsutvalget før jul.

Det gjelder satsingen på barn og unge ut fra deres egne opplevelser, mobilisere for fritidsklubb og videregående skole i bydelen, opprette nytt innbyggersenteret i Drøbakgata 1, og forsvare de ansattes interesser på seniorsenteret i Treschows gate, der Rødt og SV til slutt fikk med seg bydelsutvalget på at alle som jobbet der nå er ansatt i Bydel Sagene. Ikke minst gjelder det vedtak om å starte opp et pilotprosjekt med 6-timers dag med full lønnskompensasjon i bydelen.

Joakim Møllersen fra Sagene snakket om koronapandemien. Når kriser rammer, er det de som er mest sårbare, som ungdom og innvandrere, som rammes hardest gjennom oppsigelser, permitteringer og usikkerhet. Ulikhetene øker med kombinert børsfest og doblet arbeidsløshet. Sektorene som er hardest rammet av smitteverntiltak kjennetegnes med lav lønn, lite utdannelse og få rettigheter. Mange av de store firmaene på børsen tjener på krisen. Colosseum-klinikken i Oslo, som driver skatteplanlegging i Luxemburg og betalte 67 kroner i selskapsskatt av et utbytte på 34 millioner, har i to omganger fått 10 millioner i kompensasjon fra skattepenger.

I stortingsvalget har Rødt på landsbasis ambisjoner om å bryte sperregrensa og få en stortingsgruppe på 8-10 representanter. I Oslo jobber vi for gjenvalg av Bjørnar Moxnes og en direktevalgt til. Årsmøtet vedtok at laget skal utarbeide en analyse av målgruppene i hver av delbydelene Ila, Bjølsen, Sagene, Torshov og Sandaker, inkludert ansatte på arbeidsplassene. Rødt Sagene har en målsetting om å engasjere 40-60 valgkamp-aktivister.


Valgkampen starter etter påske og da er ambisjonen også å ha et ungdomsmanifest for bydelen. Og kampen for Aker og Ullevål sykehus, internasjonal solidaritet og anti-rasisme blir viktige temaer i valgkampen.

Rødts styre består blant annet av leder Bjørn O. Bjørnsen, kasserer Aud Karin Bjørn, sekretær og ansvarlig for miljøsaker Erik Østlyngen, Rødts gruppeleder Ingrid Kvamme Fredriksen og bydelsutvalgsrepresentant Reza Rezaee og Berit Aaker (internasjonale saker). Styret med varaer består av 14 medlemmer, der interesserte medlemmer lærer seg styrearbeid og gradvis får muligheter til å påta seg nye oppgaver. Thor Almelid og Kirsten Nieuwejaar er nyvalgte styremedlemmer i år.

Bjørn O. Bjørnsen
Leder av Rødt Sagene

LOKAL DEBATT! Send ditt innlegg til meninger@sageneavis.no!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...