ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis
Seksjonsheader

Rødt-lederen om valgkampen:

Ungdomsmanifest, kampen for sykehusene og anti-rasisme

Foto: Rødt Sagene

MENINGER: Gjennom det rød-grønne samarbeidet har Rødt Sagene vært pådrivere for flere viktige saker som ble vedtatt av bydelsutvalget før jul. Ikke minst gjelder det vedtak om å starte opp et pilotprosjekt med 6-timers dag med full lønnskompensasjon i bydelen, skriver Bjørn O. Bjørnsen (R).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Styret i Rødt Sagene ble gjenvalgt i et godt besøkt nettbasert årsmøte torsdag 21.januar. Ved utgangen av dette merkelige året 2020 har laget 268 medlemmer.

Gjennom det rød-grønne samarbeidet i bydelen har Rødt Sagene vært pådrivere for flere viktige saker som ble vedtatt av bydelsutvalget før jul.

Det gjelder satsingen på barn og unge ut fra deres egne opplevelser, mobilisere for fritidsklubb og videregående skole i bydelen, opprette nytt innbyggersenteret i Drøbakgata 1, og forsvare de ansattes interesser på seniorsenteret i Treschows gate, der Rødt og SV til slutt fikk med seg bydelsutvalget på at alle som jobbet der nå er ansatt i Bydel Sagene. Ikke minst gjelder det vedtak om å starte opp et pilotprosjekt med 6-timers dag med full lønnskompensasjon i bydelen.

Joakim Møllersen fra Sagene snakket om koronapandemien. Når kriser rammer, er det de som er mest sårbare, som ungdom og innvandrere, som rammes hardest gjennom oppsigelser, permitteringer og usikkerhet. Ulikhetene øker med kombinert børsfest og doblet arbeidsløshet. Sektorene som er hardest rammet av smitteverntiltak kjennetegnes med lav lønn, lite utdannelse og få rettigheter. Mange av de store firmaene på børsen tjener på krisen. Colosseum-klinikken i Oslo, som driver skatteplanlegging i Luxemburg og betalte 67 kroner i selskapsskatt av et utbytte på 34 millioner, har i to omganger fått 10 millioner i kompensasjon fra skattepenger.

I stortingsvalget har Rødt på landsbasis ambisjoner om å bryte sperregrensa og få en stortingsgruppe på 8-10 representanter. I Oslo jobber vi for gjenvalg av Bjørnar Moxnes og en direktevalgt til. Årsmøtet vedtok at laget skal utarbeide en analyse av målgruppene i hver av delbydelene Ila, Bjølsen, Sagene, Torshov og Sandaker, inkludert ansatte på arbeidsplassene. Rødt Sagene har en målsetting om å engasjere 40-60 valgkamp-aktivister.

ANNONSE

Valgkampen starter etter påske og da er ambisjonen også å ha et ungdomsmanifest for bydelen. Og kampen for Aker og Ullevål sykehus, internasjonal solidaritet og anti-rasisme blir viktige temaer i valgkampen.

Rødts styre består blant annet av leder Bjørn O. Bjørnsen, kasserer Aud Karin Bjørn, sekretær og ansvarlig for miljøsaker Erik Østlyngen, Rødts gruppeleder Ingrid Kvamme Fredriksen og bydelsutvalgsrepresentant Reza Rezaee og Berit Aaker (internasjonale saker). Styret med varaer består av 14 medlemmer, der interesserte medlemmer lærer seg styrearbeid og gradvis får muligheter til å påta seg nye oppgaver. Thor Almelid og Kirsten Nieuwejaar er nyvalgte styremedlemmer i år.

Bjørn O. Bjørnsen
Leder av Rødt Sagene

LOKAL DEBATT! Send ditt innlegg til meninger@sageneavis.no!

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE