ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Disse ungdommene skriver for Sagene Avis i sommer

Medier- og kommunikasjonsgruppa foran arbeidslokalet sitt i Torshov kirkepark. Foto: Privat

Sagene Avis har gleden av å få låne bydelens egen ungdomsredaksjon, som har fått jobb gjennom Bydel Sagenes sommerjobbprosjekt. I løpet av sommerukene kan du lese saker skrevet om og av ungdommene, og her får du et lite innblikk i hvem som farter rundt for å dokumentere de unges opplevelser.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2021 kl 14:31

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: En av de mer skjulte jobbene i årets sommerjobbprosjekt finner vi plassert i Åpen barnehage ved Torshov kirke. Godt gjemt bak de store trærne, i et lite rødt hus i kirkeparken, sitter det nemlig en gjeng med ungdommer og dokumenterer hva som skjer i bydelen denne sommeren.

– Jeg er så utrolig imponert over å se hvor engasjerte ungdommene er i år, sier Julie Grønningsæter (18) som er leder for medier- og kommunikasjonsguppa i år.

Julie forklarer at hun, med en gjeng på fem andre ungdommer, har ansvaret for å dokumentere til verden hva resten av ungdommene gjør for å holde bydelen i gang denne sommeren. En av ungdommene som sammen med Julie har tatt på seg dette ansvaret, er Eris Moronski på 15 år.

– Det føles som en utrolig viktig oppgave. Det er mye ansvar, men jeg føler at om det er noen som kan klare det, er det oss.

– Fint å få profesjonell erfaring

Eris har alltid drømt om å bli journalist, derfor var årets sommerjobbtilbud nærmest en drøm som gikk i oppfyllelse. Ifølge Julie er nok dette mye takket være Reza Rezaee, øverste leder for årets sommerjobbprosjekt i Bydel Sagene.

ANNONSE

– Til tross for at ungdommene får mye ansvar selv, hadde vi nok aldri klart dette uten Reza. Han er vår mentor, har troen på oss og motiverer oss. Jeg tror han er grunnen til at såpass mange ungdommene tør å ta det ansvaret de har fått i år.

Selv om medier og kommunikasjon i sommer har fått gleden av å skrive for Sagene Avis, er erfaringen til ungdommene på feltet veldig ulik.

Cognac Ngo (18) er veldig fornøyd med arbeidsoppgavene. Selv starter han på siste året på medier- og kommunikasjonslinja ved Elvebakken videregående skole til høsten.

– Det er så fint å kunne få litt profesjonell erfaring på dette feltet, sier han og legger til at han fortsatt er usikker på karrierevalg, men denne opplevelsen har gjort ham veldig positiv.

Her er ungdommene (artikkelen fortsetter under bildene):

ANNONSE

Dette gjør de

Likevel er det ikke bare folk med erfaring som har fått muligheten til å skrive for Sagene Avis denne ferien.

– Jeg har egentlig ikke drevet med dette før, men jeg hadde veldig lyst til å prøve noe nytt, sier Nacima Ibrahim (15), før hun ser bort på Jens Folsland (16) som nikker.

Jens forteller at han setter stor pris på denne ikke så altfor vanlige erfaringen.

En vanlig arbeidsdag for ungdommene begynner som regel av å gå ut og intervjue de ulike arbeidsgruppene, som jobber for bydelen i år.

ANNONSE

– Hittil har vi intervjuet nesten alle gruppene, unntatt blomsterbutikken på Torshov, som jeg og Nacima skal intervjue i dag, forteller Marouan Boujlab (16). Han kan fortelle oss at noe av det absolutt beste med jobben er at man kan møte nye og forskjellige mennesker.

Hvis du ønsker å lese flere artikler av ungdommene denne sommeren, følg med i Sagene Avis og følg Instagram-brukeren @sagene.ungdom.

Ungdommene på medie og kommunikasjon i arbeid. Foto: Eris Moronski

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE