ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Ungdomsskolelevene redesignet klær til Happikidz

HAPPIKIDZ: Lisa Marie Hareide er strålende fornøyd med elevene på Nordpolen Skole. Og Jacob Kvenild Haugnes (14) er stolt av resultatet. Foto: Janina Lauritsen

Åttendeklassingene på Nordpolen skole har fått prøve seg som designere for gjenbruksbutikken Happikidz på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2018 kl 10:55

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: For en måned siden var elevene innom Lisa Maria Hareides butikk Happikidz for å hente hullete og/eller flekkete barneklær, for så å ta dem med til skolen og redesigne dem.

Resultatet har de donert tilbake til butikken med ønske om å støtte opp om gjenbrukskultur og butikkens engasjement for organisasjonen Aktiv Barnehjelp. Torsdag 14. juni ble klærne hengt ut i butikken.

Design og redesign

Det er åttendeklassingene som har valgfaget design og redesign som har sydd klærne. Torsdag var de tilbake i butikken for å fortelle hva de har gjort med klærne.

— Det startet med at vi var på besøk og Lisa fortalte om butikken. Elevene tok med plagg som ikke kunne selges slik de var, sier lærer i design og redesign, Mari Møller Thorsen.

Elevene har klippet ermene av hullete gensere for å lage sommerlige t-skjorter, dekket flekker med fine knapper eller dekorative lapper fra andre plagg, brukt tekstilmaling, sydd fine sømmer og trykket på mønster.

ANNONSE

— Det er mange som har sett på Facebook og sagt de gleder seg til å komme for å se på klærne. Vi er så glade for at dere vil bidra! sa Hareide til elevene.

DESIGNERE: Hillari Conlu (13) og Noemi Germinelli (13) viser frem det de har laget. De har skjult flekker og hull med knapper, lapper og motiv av tekstilmaling. Foto: Janina Lauritsen

Unike plagg

Thorsen forteller til lokalavisa at hun er veldig fornøyd med elevene sine, spesielt med tanke på at de ikke har hatt god tid.

— Jeg syns dette har blitt utrolig bra. Vi har holdt på med dette i halvannen time i uka i fire uker, så det har blitt litt dårlig tid. Men vi har kommet i mål! Og det har vært ålreit å jobbe med noe som skal vises frem, da blir man jo mer motivert.

Hareide er også strålende fornøyd med butikkens nye klær.

ANNONSE

— Jeg er helt imponert over det de har klart å lage. Jeg gleder meg til å vise det frem til kundene og fortelle om prosjektet. Og plaggene har blitt unike med forskjellige uttrykk. Det er gøy at de vil støtte gjenbruk! sier hun til Sagene Avis.

DESIGNERE: Arvin Karimzadeh (13), Sahal Shooqi Mohamed (14) og Jacob Kvenild Haugnes (14) viser frem klærne de har redesignet. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

— Happikidz: En liten butikk med stort hjerte for gjenbruk

Lokalprofilen: Lisa Maia Hareide – En grønn ildsjel

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE