Sagene Avis

FAU ønsker oppkjøp av tomt:

– Utvid skolegården på Sagene skole!

Vi må benytte sjansen når vi ser det kan være mulig å utvide, sier FAU-leder ved Sagene skole Kjetil Gjønnes. Foto: Cecilie Sunde Lien

– Sentrumsskoler sliter med gatene rundt og det er få utvidelsesmuligheter. Vi må benytte denne sjansen når vi ser det kan være mulig å utvide, sier FAU-leder Kjetil Gjønnes.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2020 kl 12:40

SAGENE: FAU ved Sagene skole ønsker en skolegård som er tilpasset elevenes fag, motorikk og fysikk, og sosiale kompetanse.

Sagene skole består nå av et uteområde på 5870 kvadratmeter med 565 elver fra 1. til 10. trinn. FAU-leder Kjetil Gjønnes sier det er flere elever på skolen enn skolen er dimensjonert for, og at det er svært få områder for elevene å bruke samtidig.

– Vi i FAU ønsker å få mest mulig ut av en skole med begrenset plass, begrenset økonomi og hvor det tas inn flere førsteklassinger hvert år enn det er plass til. Utearealene er et av områdene vi kan utnytte, sier Gjønnes.

Slik uteområdene er i dag har elevene måttet trekke seg ut av skolegården i friminutt og alle elevene kan ikke ha storefri samtidig.

Utvide uteområdene

FAU forslår å utvide skolens områder til Vogts gate 26. FAU ønsker at kommunen kjøper opp tidligere Torshov bilpleie, som nå er nedlagt.


– Vi håper kommunen vil se den nedlagte tomten som en mulighet for utvidelse av skolegården, sier Gjønnes.

En annen interessent har ønsket å bygge et 5 til 7 etasjers høyhus på tomten til det nedlagte bilvaskeriet. Gjønnes mener dette er noe kommunen ikke kan tillate.

– Nå har vi muligheten til å utvide skolens uteareal og gi barna på Sagene skole et helsefremmende uteområde. En mulighet vi aldri vil få igjen hvis tomta bygges ut med boliger, sier Gjønnes.

Gjønnes foran det nedlagte bilvaskeriet i Vogts gate 26. Foto: Cecilie Sunde Lien

Sagene Festivitetshus

Mellom Sagene skole og bilvaskeriet ligger Sagene festivitetshus. Arealet brukes i dag til parkinger, som FAU mener kan utnyttes for elevenes beste.


– Arealet omsluttes av skolen og på en så begrenset plass er det synd at det ikke utnyttes bedre enn til parkering. Sammen med den aktuelle nabotomta blir det et samlet areal som kan føre til stor forbedring, sier Gjønnes.

Han forteller at skolen bruker festivitetshusets lokaler ved spesielle anledninger, som revy og konserter, men at de er mindre tilgjengelig enn ønsket.

– Vi håper å kunne åpne opp, fjerne noen gjerder og gjøre det mer tilgjengelig og attraktivt, med for eksempel noen sitteplasser, beplanting og utforming for aktiviteter, sier Gjønnes.

Uteområdene skal være et sted elevene kan være i friminuttene, som et supplement og alternativ til en overfylt skolegård.

– Sagene er jo en 10-trinnsskole, så det er et stort behov for å gjøre utearealene mer tilpasset ulike aldersgrupper.


Markert i blått er det tidligere bilvaskeriet FAU ønsker å overta. Foto: Illustrasjon: FAU

Opplæringsloven

FAU har referert til Opplæringsloven i argumentet om å utvide utearealene.

Opplæringsloven kapittel 9A punkt 2:
«Alle barn har rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring».

– Skolegården til Sagene skole kjennetegnes av områder bestående nesten utelukkende av asfalt. Skolen er en sentrumsskole med få aktivitetstilbud utenfor skolen, og skolekretsen består av familier med varierende inntekts- og levekår og flere bor i mindre leiligheter. Det øker behovet for møteplasser for sunne aktiviteter ute, sier Gjønnes.

Illustrasjonen viser et forslag om utvidelse av uteområdene. Foto: Illustrasjon: FAU

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...