ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Utvider festivalen med Grammy-grossist

Kendrick Lamar påt Øyafestivalen 2013. Foto: Jørund Føreland Pedersen [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Når Oslo Sommertid på Voldsløkka returnerer i 2020 etter pause i år, blir det ikke bare med én, men to dager. Og mens Taylor Swift topper den ene dagen, er det Kendrick Lamar som fronter dag to.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2019 kl 11:35

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: I september meldte arrangøren All Things Live og OBOS at Oslo Sommertid på Voldsløkka er tilbake i 2020, etter en pause i 2019. I 2017 ble festivalen arrangert for første gang, med Marcus & Martinus som trekkplaster, og med et ungt program. I 2018 ble målgruppen justert opp, da selveste Eminem ble hentet inn til Voldsløkka.

Fredag 26. juni har Oslo Sommertid hentet inn popprinsessen Taylor Swift, som dermed gjør sin første konsert i Norge på ni år.

Taylor Swift, 2019. Foto: Toglenn [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons - © Glenn Francis, www.PacificProDigital.com.

Veronica Maggio

I forrige uke ble det klart at Swift får følge med svenskenes poprinsesse Veronica Maggio. Maggio har vunnet det som er av priser, og oppnådd en utrolig kommersiell suksess med sine fem kritikerroste album. Det har også gitt henne utallige platinaalbum og over 800 millioner streams. Hun er utvilsomt en av Sveriges absolutt største artister, ifølge All Things Live.

Og Maggio er populær i Norge, konserten hun skal holde på Sentrum Scene i mars neste år ble raskt utsolgt.

Veronica Maggio på OverOslo på Grefsenkollen i 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ANNONSE

Kendrick Lamar

Nå melder arrangøren at festivalen utvides med én dag ekstra i 2020, og lørdag 27. juni er det ingen ringere enn selveste Kendrick Lamar som inntar Oslo Sommertid. Den amerikanske rapperen og låtskriveren har vunnet hele tretten Grammys, seks Billboard Music Awards og den prestisjetunge Pulitzer Prize for albumet DAMN. Dette blir hans fjerde, men største konsert i Norge noensinne, skriver All Things Live.

– Dette er definisjonen på selve drømmebookingen. Artisten som fylte Telenor Arena til randen og høstet femmere fra media, er en drøm å få som headliner til lørdagen på Voldsløkka. Det er nå duket for en magisk helg i Oslo i slutten av juni! sier Peer Osmundsvaag, ansvarlig arrangør Oslo Sommertid, i en pressemelding.

Slik omtaler de den seneste bookingen:

«Kendrick Lamar er utvilsomt den mest anerkjente rapartisten i sin generasjon. Han er en av de sjeldne som har oppnådd kritisk og kommersiel suksess, samtidig som han har hanket inn respekt og støtte fra de som har inspirert ham.

ANNONSE

Sist han gjestet Norge var på et utsolgt Telenor Arena i mars 2018. Flere tusen publikummere fikk med seg konserten, og anmelderne var i ekstase. Dagbladet konstaterte at det var «Heftig fra første øyeblikk», mens NRK P3 skrev; «Damn, Kendrick! Selvfølgelig leverte han akkurat som forventet i Telenor Arena.»

Etter flere år med hard jobbing, nådde Lamar listene i 2010 med albumet Overly Dedicated. Under en konsert i 2011 utropte Dr. Dre, Snoop Dogg og rapperen The Game ham som "The New King of the West Coast".

Kendrick Lamar. Foto: Universal Music

Med blant annet albumene good kid, m.a.a.d city fra 2012, det Grammy-vinnende To Pimp a Butterfly fra 2015 og det Grammy- og Pulitzerprisvinnende DAMN. fra 2017, har Kendrick bevist at han er en av de største. Dette var første gang Pulitzer-prisjuryen godkjente musikk utenom sjangrene klassisk og jazz, og de omtalte DAMN. som: "a virtuosic song collection unified by its vernacular authenticity and rhythmic dynamism that offers affecting vignettes capturing the complexity of modern African-American life."

Lamar har samarbeidet med et kollektiv av produsenter, instrumentalister, sangere og rappere, som blant annet Dr. Dre, MC Eiht, Sounwave, Rihanna, SZA og James Blake. Han er signert på det uavhengige plateselskapet TDE (Top Dawg Entertainment) og har selv vært med å løfte selskapet til det det er nå.

ANNONSE

Black Panther: The Album, ble gitt ut i 2018 og er soundtracket til filmen Black Panther. Lamar kuraterte og var med å produsere albumet, som også er kilden til tre av hans topp ti-hits. Med låten «King’s Dead» vant Kendrick sin trettende Grammy Award. Filmen i seg selv stakk av med en Academy Award for Best Picture.»

Billettene blit lagt ut for salg torsdag, og det er fortsatt ledige billetter til fredagen på Oslo Sommertid.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE